Elektrikli minibüs olarak duyurulduğu ilk anda, konsept versiyonunda kalacağı düşünen Volkswagen ID Buzz gerçek oluyor.

Araç ilk duyurulduğunda fütüristtik tasarımı nedeniyle gerçekten yollara çıkacak kadar yeterli olup olmadığı tartışılmıştı. Fakat otomotiv teknolojilerinin geldiği şu son noktada artık bu tasarım ve iddia edilen özellikler hayal değil.

Zaten Volkswagen Ticari Araçlar Müdürü Carsten Intra da bu konuda bir açıklama yaptı ve seri için iyi haberlerini sundu.

Volkswagen ID Buzz Çok Yakında Geliyor

Yeni araç ilk olarak Avrupa pazarına gelecek dendi. Bu sefer yıllarca beklemeye gerek yok. Söz konusu model 2022 itibariyle Avrupa’da satışa hazır bir şekilde olacak.

Avrupa versiyonunda, bir yolcu versiyonu yer alacak. İkinci olarak bir ticari versiyon yer alacak. Son modelde ise genişletilmiş versiyon olacak.

3 farklı versiyon ile Avrupa satışları başlayacak. Amerika satışları ise tek bir model üzerinden ilerleyecek. Sadece genişletilmiş ve yolcu odaklı olan Volkswagen ID Buzz satışa çıkacak. Amerika versiyonunda üretim kaynaklı olarak bir gecikme bekleniyor. Bu versiyon 2023 yılında gelecek.

Satış açıklamalarının ardından, ID Buzz modelinin teknik özelliklerine yönelik bir takım bilgiler de gözüktü. Bu bilgilere göre 2 ayrı motor kullanılacak. Birinci motorda 300 beygir güç ve 4X4 sistem, ikinci motorda ise 200 beygir ve 4X2 sistem olacak.

Aracın pil kapasitesinde ise tek model ile sınırlama yapılmayacak. Pil kapasitesinde 3 ek versiyon olacak. Bu versiyonlar menzillere göre değişecek değerler sunacak.

Otomatik pilot desteği bile bulunması beklenen modelin seri üretim versiyonunun ise konsept versiyona göre çok yakın bir tasarımla gelmesi bekleniyor.

Açıklanan bilgilere göre karşılaşacağımız araç bu şekilde olacak. Tam yolcu kapasitesi ya da tam teknolojiler için bir süre daha bekleyelim bakalım. Ülkemiz ihtimali olup olmadığını da zamanla öğreniriz gibi geliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version