Volkswagen ID Buzz, bir dönem hippi bus olarak anılan efsane seri T2’nin yeni nesil yüzü olarak duyurulmuştu. 2017 yılında duyurulan yeni elektrikli araç sadece konsept aşamasında kalmıştı.

Aracın konsept aşamasında kalmasına karşın, markanın bir gün bu seriyi seri üretime alacağı da söylenmişti. İşte bu tarih için beklenen açıklama geldi. Daha öncede açıklanan markanın üretim stratejisine uygun olarak yeni serinin yakın zamanda yollarda olacağının işareti de gelmiş oldu.

Volkswagen ID Buzz Ne Zaman Satışa Çıkacak?

Konu hakkında açıklamalar yapan, markanın üst düzey yöneticilerinden biri olan Ralf Brandstatter aracın beklenen planda üretileceğini açıkladı. Autocar’a açıklamalar yapan ünlü isim, planlarına göre bu aracın 2022 yılında üretime gireceğini söyledi.

Zaten daha önce açıklanan tarihte 2022 yılı olarak gösterilmişti. Şimdi bu tarih kesinleşmiş oldu. 2022 yılının başında seri üretime girecek olan araç, yıl sonuna doğru da satışa çıkmış olacak.

Konsept versiyonda söylendiği gibi 435 km ile 600 km arasında menzil sunacak olan seri üretim versiyonunun, 369 beygirlik bir motoru olması bekleniyor. Elektrikli motorun maksimum hızının ise sınırlandırılacağı ve 169 km maksimum hız sunulacağı da söylenen bilgiler arasında.

Seri üretim versiyonun 2 farklı seçenek olarak sunulacağını da ekleyelim. Brandstatter tarafından verilen bilgilere göre bir versiyon binek, bir versiyonda ticari versiyon olacak.

Binek versiyonda 7 kişilik yolcu kapasitesi olacak. Ticari versiyonda ise koltuk sayısının azalması bekleniyor. Bunun dışında aracın isimlendirmesinin de değişeceği söylendi.

Volkswagen ID Buzz ismi yerine bu model elektrikli serilerin devamı niteliğinde olacak ID 7 olarak isimlendirilecek. Ülkemizde de satışa çıkacağını düşündüğümüz modelin seri üretim versiyonunun konsept modelden ne kadar farklı olacağını göreceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version