ABD’de ortaya çıkan ve kısa sürede Volkswagen’in tüm dünyada prestij kaybına uğramasına yol açan Dieselgate adı verilen dizel emisyon skandalı, Alman otomobil üreticisinin hukuki olarak sıkıntılı günler geçirmesine de sebep olmuştu. Şimdilerde ise Dieselgate skandalı iyiden iyiye unutulmaya yüz tuttu. Öyle ki artık hem müşteriler, hem de devletler Volkswagen’in dizel emisyon sonuçlarıyla oynadığı gerçeğini unutmuşa benziyorlar.

Nitekim Volkswagen’in Mart ayında rekor kırarak tüm zamanların en yüksek satış adedine ulaşması, bunun bir göstergesi. Evet, VW modelleri Mart ayında toplam 1.04 milyon adet satmayı başarmış bulunuyor. Böylelikle Mart, Volkswagen’in kurulduğu günden bu yana en çok araba sattığı ay olarak da tarihe geçti.

Satış adetleri istikrarlı olarak büyüyor

Hatırlanacağı üzere Volkswagen, 2018’in ilk çeyreğinde de hayli başarılı bir satış performansı sergilemişti. Yılın ilk çeyreğinde 2.6 milyon adet otomobil satışı gerçekleştiren şirket, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 7.4 oranında da artış kaydetmişti.

Kuzey Amerika bölgesinde gerçekleştirilen satışlar yüzde 3.4 oranında artarken, Avrupa kıtası genelinde satışlar yüzde 4.1 oranında artmıştı. Büyüme Asya ve Pasifik bölgesinde de devam ederek ilk çeyrekte 1,090,200 adede ulaşmıştı. Bu da seneden seneye yüzde 12’lik bir büyümeye işaret ediyordu.

Keza sırf Çin’de yapılan araç satışları Mart ayında yüzde 10.6 oranında artış kaydetti.

Avrupa’da da büyüme söz konusu

Merkez ve Doğu Avrupa bölgesindeki satışlar ise Mart 2017’ye kıyasla yüzde 13.2 oranında arttı. Brezilya pazarında da 32 bin 500 adetlik satış rakamıyla büyüme oranı yüzde 11’e ulaşmış oldu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version