Alman otomotiv devi Volkswagen, önümüzdeki aydan itibaren yeni Passat GT modeli için ön sipariş almaya başlayacak. Volkswagen Güney Kore yönetimi tarafından yapılan açıklamada Salı gününden itibaren isteyen tüm müşterilerin performans odaklı geliştirilen Passat GT için sıraya girebileceklerini açıkladı.

İlk modeli 1973 yılında tanıtılan Passat, aradan geçen zaman diliminde toplam 22 milyon adet satmayı başardı. Volkswagen’in yeni çıkardığı Passat GT ise modelin sekizinci jenerasyonu.

Hedef liderlik koltuğu

Şirket yönetiminden yapılan açıklamada “Son çıkardığımız modelin orta büyüklükteki sedan araç segmentinde lider olmasını hedefliyoruz. Tamamen yenilenen premium özellikler ve gelişmiş güvenlik önlemleriyle bunu başaracağımıza inancımız tam” sözlerine yer verildi.

Geçtiğimiz yıl dünya prömiyerine çıkan Passat GT, Avrupa’da yılın aracı seçilmiş ve aralarında iF Gold Ödülü ve Alman Tasarım Ödülü başta olmak üzere birçok ödülü almaya hak kazanmıştı.

Satış rakamları çok iyi seviyelerde

Öte yandan yeni Passat’ın araç satışları da gayet iyi gidiyor. Geçtiğimiz yıl sırf Almanya’da 72 bin 430 adet satan Passat, Avrupa genelinde 186 bin 460 adetlik satış rakamına ulaşmayı başardı. Bu sayede araç, hatchback modeli Golf’ten sonra anavatanı Almanya’da en çok satan ikinci araç pozisyonuna yükseldi.

Yeni nesil mühendislik tekniklerinin kullanıldığı Passat, Volkswagen’in premium segmenti için geliştirdiği modellerin başında yer alıyor. Araçta yer alan üstün güvenlik önlemleri, sürüş deneyimini iyileştiren teknolojiler ve yolculara sağlanan müthiş konfor; Passat’ı segmentinde tercih sebebi haline getiriyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version