Elektrikli araçlara yöneleceğini resmi olarak açıklamış olan Volkswagen, önemli bir proje üzerinde çalışıyor. Marka yeni teknolojiye tam olarak geçiş yapacak. Bunun ilk adımı olacak olan Volkswagen Project Trinity projesinin detayları ise beklentilerin daha da yükselmesini sağlıyor.

Şu ana kadar araç hakkında çok bilgimiz olmasa da yavaş yavaş sızıntılar gelmeye başladı. Özellikle yeni sedan modelinin yapısı konusunda önemli bilgiler var.

Volkswagen Project Trinity Nasıl Teknoloji Sunacak?

Yeni araçta tam otonom sistem göreceğimizi biliyoruz. Tam otonom sistem sayesinde sanal sürücü teknolojisini de destekleyecek olan araç, lüks bir sedan olacak. Fakat araç hakkında öyle iddialar var ki temeli sedan olsa da cross modellerinin çizgilerini de göreceğiz, HB modelinin çizgilerini de göreceğiz.

SSP adı verilen Scalable Systems Platform üzerinden geliştirilecek olan aracın, tüm donanımları tek paket olarak sunması bekleniyor. Bu şu demek ki aldığınız her aracın paketi aynı olacak. Fakat sürücüler sonradan ücret ödeyerek istedikleri bazı özellikleri aktif hale getirecek ve bu şekilde özellikler kullanılabilecek.

Aracınız için sonradan alacağınız özellikler bir güncelleme ile araca eklenecek. Bu güncellemeler uzaktan sunulduğu için, çalışma mantığı da çok basit olacak.

Aracın çıkış tarihinde de yani ilk versiyonlarında da tam otonom ekipmanları olsa da önce 2.seviye otonom sürüş desteği sunulacak. Sonrasında ise güncellemelerle beraber aracın 4.seviyeye kadar çıkması bekleniyor.

Kademe kademe araç donanımları oturmuş olacak desek yeridir. En son aşamaya gelindiği zaman ise Volkswagen Project Trinity adeta kendini kontrol edilebilecek  ve uzun yollara da gidebilecek. Bunun için özelleştirmeler sürekli olarak sunulmaya devam edecek.

Markanın teknoloji dönüşümünün simgesi olarak beklenen yeni aracın çıkış tarihi ise çok yakın bir zamanda değil. Araç 2026 yılında ortaya çıkacak. Daha öncesinde seri için herhangi bir tanıtımın yapılması beklenmiyor. Fakat zaman zaman bu şekilde sızıntılar gelecektir.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version