Volkswagen yeni geliştirdiği Streetmate ve Cityskater konsept modelleriyle Avrupa ve ABD’de hayli popüler olan elektrikli scooter pazarına girmeye hazır gibi gözüküyor. Adı geçen modellerden Streetmate yüksek performansıyla öne çıkarken, Alman otomobil devi scooterları şehir içinde yalnız yaşayan gençlerin ideal aracı olarak görüyor.

34 kilometrelik menzile sahip olan scooter modelleri en fazla 45 km/s hız yapabiliyorlar, ki bu gayet yeterli. Toplamda 2.7 beygir veya 2.0 kilowatt güce sahip olan scooter, trafikte vakit kaybetmek istemeyenler için gerçekten kullanışlı bir çözüm sunuyor.

Plaka ve ruhsat çıkarmak gerekecek

Yalnız burada dikkat edilmesi gereken bir husus var: Volkswagen, Streetmate’in sadece ehliyetli sürücüler tarafından kullanılmasını ve aracın kayıt altına alınıp sigortalanması gerektiğini vurguluyor. Yani bu araçlar herhangi bir basit scooter yerine plakalı gerçek bir araba muamelesi görecekler.

1.3 kWh lityum iyon bataryanın kullanıldığı Streetmate’in şarjını 2 saat 15 dakikada tamamen doldurabilmek mümkün. İşleri kolaylaştırabilmek için Volkswagen araç sahiplerinin bataryayı söküp ev veya işyerlerinde şarj edebilmelerini de sağlamış bulunuyor.

Peki ya Cityskater?

Özellik olarak daha az heyecan veren Cityskater sadece 0.5 beygir güce, 19 km/s maksimum hıza ve 14.5 kilometrelik menzile sahip.

15 kilogram ağırlığında olduğu için arabanın bagajına atması veya kucağa alıp ofiste şarj koyması çok daha basit olan 3 tekerlekli model de tıpkı Streetmate gibi seri üretime hazır durumda.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version