Volkswagen, Almanya’nın Hamburg şehrinde tamamen sürücüsüz seyahat edebilme yeteneğine sahip elektrikli Golf’lerden oluşan bir filo kurdu.

Bu filonun kurulmasındaki amaç, otonom araç teknolojisinin tahmin edilmesi güç şehir trafiğine ayak uydurabilmesini sağlayacak verileri toparlamak. Almanya’nın en büyük şehirlerinden birinde trafiğe çıkacak olan arabaların Level 4 olarak adlandırılan, ileri seviye otonom seyahat yeteneğini kazanması hedefleniyor.

İleri seviyede otonomi

Level 4, yani dördüncü seviye otonom teknolojisinde araçlar sadece trafikte kendi başlarına seyahat etmekle kalmıyor; üstüne bir de şehirdeki trafik lambası ve diğer altyapı birimleriyle internet üzerinden bilgi alışverişi sağlayabiliyor. Keza aynı seviyedeki diğer otonom araçlarla iletişim kurabilme yeteneğine de sahip oluyorlar.

İlk başta 5 otomobille yola çıkıyorlar

Şuan için VW’nin kurduğu filoda 5 adet e-Golf hatchback modeli bulunuyor. Firmanın en çok sattığı tam elektrikli model olan e-Golf’ler tam dolumun ardından 200 kilometre kadar bir mesafe kat edebiliyor.

Apple CarPlay ve Android Auto desteğine sahip olan test araçları için Volkswagen mühendisleri, normal müşterilerin elde edemeyeceği bir dizi yükseltme işlemi de uygulamış.

15 dizüstü bilgisayar gücüne denk!

Her bir arabada 11 adet lazer tarayıcı, 7 adet radar ve 14 de kamera bulunuyor. Volkswagen AR-GE birimi tarafından geliştirilen ve 15 standart laptop gücünde olan dahili bir bilgisayar da araçlardaki yerini almış. Her bir dakikada 5 GB’lık veri toplayan ve işleyen bu bilgisayar, otonom test sürüşlerinden toplanan bilgileri derleyecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version