Alman otomobil üreticisi Volkswagen halen daha yeni nesil uygun fiyatlı elektrikli otomobil modellerini bünyesindeki hangi markaların altında satışa sunacağına karar vermeye çalışıyor. Ancak görünen o ki Seat bu projede kesinlikle yer almayacak.

Geçen sene Mart ayında VW CEO’su Herbert Diess, fiyatı 20 bin Euro altında tutulacak elektrikli şehir arabalarını Seat markası altında geliştirip pazara sunacaklarını söylemişti.

Aynı konuşmanın devamında VW Up!, Skoda Citigo ve Seat Mii gibi modellerin yeni versiyonlarının görücüye çıkacağı müjdesini de vermişti. Bu arabalar daha çok metropollerde yaşayan bekarların veya çekirdek ailelerin günlük ulaşım ihtiyaçlarını minimal şekilde karşılamaya yönelik tasarımlara sahipti.

Fakat şimdilerde ortaya çıkan bilgiler VW Grubu’nun Seat markasını es geçerek yine Volkswagen şemsiyesi altında bu modelleri satışa çıkaracağını gösteriyor. Seat’e yakın bir kaynaktan aldığımız habere göre VW’nin üst düzey yöneticiler bu kararı müşterilerin marka algısına daha iyi hitap edebilmek adına almış durumdalar.

Seat, Çin planlarını ertelemek zorunda kaldı

İspanyol otomobil markası Seat’ın VW’nin Çin’de elektrikli otomobil geliştirmek için işbirliği yaptığı JAC Automobile Group ile çalışması gündemdeydi. Ancak Autonews Avrupa’da yer alan haberde Seat’ın Çin pazarına girişini belirsiz bir tarihe ertelediği bilgisi yer aldı.

Tahminler VW Grubu’nun bütçe dostu elektrikli modellerini Seat markası altında satışa sunmamasının asıl sebebinin de bu olduğunu düşünüyor. Eğer Seat yakın tarihte Çin pazarına girecek olsaydı, üretilen elektrikli modellerin bu marka çatısı altında satılması gündeme gelebilirdi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version