Eskinin birden yeni olduğu, ilginç bir çağda yaşıyoruz. Fütüristik modern tasarımlar insanların ilgisini çekmeye devam ettiği gibi, toplumun büyük çoğunluğunda nostaljiye duyulan özlemin her geçen gün arttığı da bir gerçek. Öyle ki Sony bile PlayStation 4 Pro gibi muhteşem bir konsolu çıkarmış olmasına rağmen PlayStation 1‘i yeniden satışa sunma kararı aldı.

Son olarak Volkswagen de retro trendine katıldı, ancak modern bir dokunuşla.

60’lı yılların unutulmaz Amerikan “Dune Buggy” modellerini günümüze uyarlayan ve tamamen elektrikten güç alan bir konsept hazırlayan Volkswagen, modern zamanların ihtiyaç ve beklentilerine hitap edecek bir model ortaya çıkarmayı başarmış.

Şuan için konsept aşamasında olmasına rağmen Dune Buggy konseptinin bir gün seri üretime geçmesi umuluyor. Üstü açılır Beetle modeliyle aynı şasiyi paylaşan konsept otomobil editörlerinden geçer not aldı.

İkonik tasarım e-Buggy ile günümüze taşınıyor

60 ve 70’li yıllar arasında Miami gibi popüler turistik bölgelerin sahillerinde sıklıkla kullanılan Dune Buggy modellerinin günümüze uyarlanmış versiyonu e-Buggy, tıpkı ataları gibi çatısız tasarıma ve dev jantlara ev sahipliği yapıyor. Kullanılan off-road tekerlekleri de aracın ikonik görünümünün vazgeçilmez bir parçası.

GTA Vice City oynayanların da mutlaka hatırlayacağı arabanın ilk kez Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı kapsamında görücüye çıkması bekleniyor. Bilindiği üzere bu fuar önümüzdeki Mart ayında düzenlenecek ve önde gelen birçok otomobil markası etkinliğe üst düzey katılım gösterecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version