Geçtiğimiz Pazar günü ABD’nin Las Vegas şehrinde basın mensuplarına kapılarını açan CES 2018 fuarında düzenlenen etkinliklerde Nvidia da yer aldı. “Oyuncular için ekran kartları geliştiren bir şirketin otomotiv fuarında işi ne?” diye soracak olursanız, Nvidia’nın Volkswagen ve Uber’le yaptığı anlaşmalardan haberiniz yok demektir. Evet, otonom araç geliştirme çalışmalarına grafik işlemcileriyle katkı sunan Nvidia şimdilerde Uber ve Volkswagen’le işbirliğine gitti.

Volkswagen’in marka yöneticisi Herbert Diess’in açıklamasına göre Nvidia’dan alınan Drive IX teknolojiyle VW MicroBus tasarımı yeniden hayata geçirilecek. Drive IX platformu, VW MicroBus’a akıllı bir ko-pilot sistemi kazandırmış olacak.

ID BUZZ olarak da adlandırılan ikonik Volkswagen MicroBus tasarımı, Nvidia’nın geliştirdiği akıllı sürüş teknolojisiyle müşterilerin beğenisine sunulacak. Şuan için konsept çalışmaları devam ettirilen proje kapsamında sıfır emisyonlu, tamamen elektrikli ve akıllı bir sürüş deneyimi geliştirilecek.

Bilindiği üzere Intel ve Qualcomm gibi işlemci üreticisi dev firmalar da otonom sürüş teknolojileriyle ilgili çalışmalar yürütüyor. Nvidia da bu sektördeki büyük oyuncularla anlaşarak pastadan pay kapmak niyetinde.

Uber de Nvidia teknolojisinden faydalanıyor

Daha önce de Volvo’nun SC90 SUV modellerinden bir filo oluşturan Uber, bu araçlarda Nvidia’nın grafik işlemcilerini kullanmıştı. 2015 yılından bu yana otonom araçlarla ilgili test çalışmalarını sürdüren dev şirket, bugüne kadar 50 bin yolcuyu sürücüsüz arabalarla seyahat ettirmeyi başardı. Sürücüsüz arabalarla toplamda 3 milyon 218 bin 688 kilometre mesafe kat edildi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version