Alman otomobil üreticisi Volkswagen yeni çıkacak olan ID.3 isimli elektrikli hatchback modeli için ön sipariş kabul etmeye geçtiğimiz Çarşamba günü başlamıştı. Bu sevimli modele müşterilerin ilgisi o kadar çok oldu ki, sadece 24 saat içinde 10 binden fazla ön sipariş almayı başardı.

420 kilometre mesafe kat edebilecek

Üstelik ön sipariş vermek çok da basit bir işlem değil. Üretim hattından inecek ilk ID.3 modellerini rezerve etmek isteyenlerin kayıt ücreti ödemeleri gerekiyor. Satın alacakları aracın menzili 420 kilometre olacak ve sadece ilk üretilen 30 bin model bu menzil kapasitesiyle gelecek. Seri üretimin ise 2019 yılının sonlarına doğru başlaması planlanıyor.

Şuana kadar elimize ID.3 modeliyle ulaşan görsellerde hep cırtlak renkli kamuflaj kullanılmıştı. Aracın kendisini olanca güzelliğiyle en erken sonbahar aylarına doğru Frankfurt’ta düzenlenecek olan IAA otomobil fuarında görebileceğiz. İlk teslimatların ise 2020’nin ortalarına doğru gerçekleştirilmesi gündemde.

200 tanesi şimdiden üretildi bile

Volkswagen’in açıklaması seri üretime başlamadan 200 adet “üretim öncesi” ID.3 modelinin hazır olduğu yönünde. Almanya’nın Zwickau şehrindeki elektrikli otomobil fabrikasında banttan ineceği belirtilen ID.3’ün MEB platformu üzerine yükseleceği de belirtiliyor.

Bahsi geçen Zwickau fabrikasında bir dönem dünyanın en mütevazi otomobil modelleri arasında gösterilen Doğu Almanyalı Trabant modeli üretiliyordu.

Bu arada 2020’den itibaren senede 330 bin adet ID.3 modelinin üretilmesi Volkswagen cephesinin planlar arasında. Aracın ülkemizde satışa çıkıp çıkmayacağı ise hala muamma.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version