Otomobil markalarının yoğun olarak bulunduğu belli başlı bazı bölgeleri sıralayacak olursak, İtalya’nın kuzeyini veya Almanya’nın Nürburgring’ini anabiliriz. Veya ABD’nin Michigan eyaletini. İsrail her ne kadar bu sıralamada hiç yer edinemeyecek gibi gözüküyor olsa da, şu sıralar otomobil markalarının gözdesi konumunda. Öyle ki son olarak Volvo’nun bağlı bulunduğu Çin menşeli Geely grubu dahi ülkede ofis açmaya karar vermiş bulunuyor.

2010’da Volvo’yu satın aldıktan birkaç yıl sonra Geely, İsveç menşeli markanın ana yurdu Gothenburg’da China Euro Vehicle Technology AB (CEVT) diye bir şirket kurdu. Bu şirketin amacı, daha yolun başındaki yetenekli girişimleri satın alarak Çin’in en büyük otomobil üreticilerinden Geely grubuna yenilikçi teknolojilerin tedarik edilmesini sağlamaktı.

Bünyesinde birçok marka var

Bu arada Geely’nin bünyesinde Polestar, Lynk & Co, Lotus, Malezya’nın yerli markası Proton ve London Electric Vehicle Company de bulunuyor. Aynı zamanda Geely, bünyesinde Smart markasını da barındıran Daimler grubunun yüzde 9.7 oranında hissedarı.

CEVT ise şimdilerde İsrail’de uydu bir ofis açtı. Böylelikle Geely şemsiyesi altındaki diğer markalar da bu ofisin bağlantılarından faydalanabilecek.

İsrail şu sıralar yükselen değer

Otomobil üretimi noktasında İsrail’in köklü bir geçmişi olduğu söylenemez. Ancak şu sıralar akıllı bağlantı teknolojilerinin ana menbaı konumunda olduğu aşikar. Intel tarafından 15.3 milyar dolara satın alınan Mobileye, Continental AG’ın 540 milyon dolara satın aldığı Argus gibi yenilikçi teknolojiler geliştiren girişimler İsrail merkezli çalışıyor. Volvo ve Geely de bu ekosistemden faydalanmak için İsrail’de ofis açma kararını almış.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version