Çin’in en büyük otomobil üreticilerinden Geely sahipliğindeki İsveçli otomobil markası Volvo, ABD’nin Güney Karolina eyaletindeki mevcut fabrikasının hemen yanına yeni bir batarya üretim tesisi kuracağını açıkladı. Automotive News’te yer alan habere göre şirket bu tesiste yeni nesil XC90 crossover modelinin elektrikli versiyonunda kullanılacak bataryaları üretecek.

XC90 bu fabrikada üretilecek

Bahsi geçen batarya tesisi, Volvo’nun 2017’de duyurusunu yaptığı Charleston fabrikasına yapılacak 600 milyon dolarlık ek yatırım planına dahil. Bu fabrikada halen daha uluslararası pazar için S60 modelinin üretimi gerçekleştiriliyor. Fabrikada yeni bir üretim bandının daha açılması ve eğitim tesislerinin hayata geçirilmesi de Volvo’nun yapacakları arasında yer alıyor.

Günün sonunda tüm yatırımlar hayata geçirildiğinde mevcut fabrika, üçüncü nesil XC90’ın üretilip tüm dünyaya pazarlandığı yer haline gelecek. Tabii öncelik iç pazar, yani ABD’nin olacak.

Teslimata 2022’de başlanabilir

Batarya hücrelerinin üretilip test edileceği yeni fabrikanın inşaatına bu sonbaharda başlanması planlanıyor. Eğer işler beklendiği gibi giderse yeni XC90’ın 2022 yılı itibariyle seri üretim bandına girmesi işten bile değil.

Bu arada belirtmekte fayda var: Volvo’nun ABD’de en çok sattığı modeller arasında yer alan XC90, uluslararası pazarda ise en çok satanlar listesinin üçüncü sırasında yer alıyor. SPA2 adı verilen özel bir mimari platform üzerine yükselen arabanın tam elektrikli versiyonunun üretilmesi halinde satış grafiğinin daha da yükselmesi söz konusu olabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version