Volvo deyince akıllara “Güvenlik” kelimesinin gelmesi, araçların sahiplerine güven hissini sonuna kadar yaşatması elbette ki tesadüf eseri değil.

İsveç menşeli firma bugüne dek ürettiği tüm modellerde güvenliği üst seviyede tutma kaygısı taşımış ve AR-GE çalışmalarıyla rakiplerinin önüne geçmeyi başarmış. Şirketin duyurusunu yaptığı son güvenlik teknolojisi ise şapka çıkartılacak cinsten.

Otonom güvenlik sistemi ile çağ atlatacak

Buna göre Volvo, üreteceği yeni nesil modellerde araç içi kameralar kullanacak ve sürücünün trafikte karşılaştığı olaylara verdiği tepkileri ölçümleyecek. Eğer sürücü çok yorgun veya alkollü olarak direksiyon başına geçtiyse otonom güvenlik sistemi aracılığıyla yetkili kurumlara bildirim gönderilecek. Bu şekilde muhtemel kazaların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Volvo’nun AR-GE birimi başkanı Henrik Green, “Söz konusu güvenlik olduğu zaman amacımız kazanın kaçınılmaz hale geldiği durumlarda hasarı en aza indirmek değil, kazanın hiç meydana gelmemesini sağlamak” dedi ve ekledi: Bu durumlarda kameralarımız araç sahibini izleyecek, ölümlü veya yaralanmalı kazalara yol açabilecek durumların önüne bu şekilde geçilecek.

Sistem ilk başta görsel ve işitsel bildirimlerle sürücüyü uyaracak, uygunsuz halde yola devam edilmesi durumunda ise polise haber verecek.

Hangi modellerde yer alacak?

Şuan için Volvo spesifik olarak bu teknolojiye sahip olacak modellerin listesini açıklamış değil. Ancak SPA2 platformu üzerine inşa edilecek olan ve 2020’nin başlarında piyasaya sürülmesi beklenen yeni nesil modellerin araç içi kameralarla donatılması planlanıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version