Sıfırdan geliştirilen veya piyasaya yeni sürülen ürünlere duyulan ilginin beklentinin üstünde olması, büyük şirketlerin sık karşılaştığı bir durum. Nitekim İsveçli lüks otomobil üreticisi Volvo‘nun başına gelen de tam olarak bu.

Görünüşe göre Volvo, plug-in hibrid (PHEV) modellerinin tahminlerin çok daha üstünde talep görmesine hazırlıksız yakalanmış. Öyle ki müşterilerden gelen yoğun talebe yetişmekte zorlanan Volvo, çareyi en kısa sürede üretim hattına hız kazandırmakta bulmuş.

Talep çok olunca işler karıştı

Fakat bu noktada İsveçli markanın başını ağrıtan ciddi bir handikapın varlığı söz konusu. Çünkü İsveçli üretici ne yazık ki kendi batarya paketlerini kendisi üretebilme imkânına henüz sahip değil. Mevcut tedarikçi ağı da bu denli yüklü siparişi kısa sürede teslim edemeyeceği için Volvo çarkları ne kadar hızlandırmak istese de üretim biraz yavaşlamak zorunda. 

Yine de müşterilerine yüz kızartmamak için Volvo tedarikçi ağını zenginleştirmek ve uluslararası arenada plug-in hibrid üretimini hızlandırmak için gerekli düğmeye basmış bulunuyor.

Hibrid üretimi en az üç kat artacak

Volvo’dan yapılan basın açıklamasında yıl sonuna kadar plug-in hibrid üretiminin bugünün rakamlarının en az üç katına çıkacağı belirtildi. Yani 2019’un sonlarına doğru üretilen plug-in hibrid adedi, 2018’de üretilenin üç katı olacak.

Şirketin CEO’su Hakan Samuelsson‘un açıklaması ise plug-in hibrid satışlarının toplam Volvo satışlarının yüzde 15‘ini oluşturduğu yönünde. Bazı modellerde ise Volvo standart benzinli veya dizel motorun yanı sıra plug-in hibrid versiyonlarını da müşterilerin beğenisine sunmuş bulunuyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version