İsveçli lüks otomobil üreticisi Volvo, otonom araç geliştirme birimi Zenuity ile ilgili çok önemli bir karar aldı. AR&GE faaliyetlerini hızlandırmak için gerçekleştirilen bu strateji değişikliğine göre Volvo, Zenuity ekibini ikiye ayırarak Veoneer adını verdiği yeni bir şirket daha kurdu.

Yeni nesil Pilot Assist isimli otonom sürüş sistemini geliştirme ve araçlara uygulama faaliyetlerinde çalışacak olan ekipler gelecekte piyasaya çıkacak Volvo modellerinin daha güvenli olmasını sağlayacak.

Dünya devlerine teknoloji satıyor

Daha önce duymayanlar için kısaca tanıtmak gerekirse Veoneer, uluslararası piyasada boy gösteren otomobil markalarına gelişmiş sürüş yardımcısı sistemleri pazarlayan İsveç menşeli bir teknoloji girişimi. Tasarım, üretim ve yazılım satışı da yapan firmanın müşterileri arasında Daimler, Volkswagen (Audi ve Porsche de dahil), Ford ve Honda yer alıyor.

Veoneer’in en büyük avantajı ise otonom sürüş yeteneğine sahip ticari araçlar geliştirmeye çok yakın olması.

Volvo kesenin ağzını açmış durumda

Öte yandan Volvo’nun daha fazla otonom sürüş teknolojisini araçlarına eklemek için kesenin ağzını açtığını belirtmekte yarar var. Termal görüntüleme kameraları ve lazer bazlı görselleştirme teknolojisinde firmanın kat ettiği mesafe en son Automobility 2018 etkinliğinde kamuoyu tarafından öğrenilmişti.

Bundan böyle Volvo’nun otomobil geliştirme birimi, Veoneer ve Zenuity olmak üzere ikiye bölünen şirketlerden teknoloji tedarik edecek. Güçlerin birleştirilmesiyle yakın gelecekte çok daha güvenli, trafikte kendi kendine seyahat edebilen Volvo modellerinin üretilmesi mümkün olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version