Volvo’nun tamamen elektrikli ilk otomobil modeli bu yılın sonuna dek hazır hale gelmeyebilir. Ancak bu, İsveç menşeli lüks markanın hibrid teknolojisine sahip araçlarını piyasaya sürmesine engel değil.

2021 Volvo S90, 2021 V90 ve 2021 V90 Cross Country modellerinin tanıtımını henüz geçtiğimiz gün gerçekleştiren dev şirketin son açıklaması model kataloğundaki tüm araçların melez hibrid güç ünitesi seçeneğine kavuşacağı yönünde oldu.

Bu arada şunu belirtmekte fayda var: Volvo halihazırda bir dizi farklı hibrid motor teknolojisini geliştirmiş durumda. Öyle ki bu durum zaman zaman kafa karışıklığına yol açabiliyor. Mesela T8 Plug-In hibrid motoru firmanın geliştirdiği en yüksek performanslı araçlarda kullanılıyor. Süperşarjlı ve turboşarjlı dört silindirli benzinli motorun yanı sıra bataryadan güç alan elektrikli bir motorun kullanıldığı bu seçenekte üretilen güç sürekli olarak dört tekerleğe aktarılıyor.

Batarya frenleme yoluyla şarj olacak

Fakat Volvo’nun XC40’ta kullanacak olduğu melez hibrid seçeneğinde plug-in desteği yok, yani batarya kendi kendini şarj edecek. Frenleme yoluyla bataryasını dolduracak olan arabada 48V pil kullanılacak. Bu pil sayesinde araç ihtiyaç duyduğu anlarda içten yanmalı motoru destekleyecek ve emisyon salınımını azaltmış olacak. Daha yumuşak bir stop/start deneyimi sunacak olması ise cabası.

Volvo zaten XC60 ve XC90 SUV modellerinde melez hibrid sistemini bir seçenek olarak sunuyordu. Geldiğimiz noktada bu arabaların arasına tüm 90 ve 60 Serisi modeller de XC40 ile beraber dahil oldu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version