Her yıl düzenli olarak tertip edilen “Ortadoğu’da Yılın Arabası(MECOTY) ödülünün bu seneki sahibi yeni Volvo XC60 oldu. Abu Dabi Uluslararası Otomobil Fuarı‘yla eş zamanlı olarak düzenlenen ödül töreni, Volvo’nun her geçen gün daha da büyüyen başarı listesine bir çentik daha atmasını sağladı.

Ödülü kabul eden Volvo’nun EMEA bölgesiyle ilgilenen biriminin başındaki isim Jesus Fernandez de Masa, “Bu prestijli ödülü kabul etmekten memnuniyet ve onur duyuyoruz. Ortadoğu’da Yılın Arabası ödülünün yanı sıra SUV kategorisinde de almış olduğumuz ödül, Volvo modellerinin çok önem verdiğimiz Ortadoğu’daki müşterilerimiz için ideal tasarım ve performansı sunduğunun bir göstergesi” açıklamasında bulundu.

XC60 ve XC40 ödüle doymuyor!

XC60’ın aldığı ödüller bununla da sınırlı değil. New York Otomobil Fuarı‘nda Dünyada Yılın Arabası 2018 ödülünü alan model, Kuzey Amerikan Yılın SUV Modeli ödülünü de evine götürmeyi başarmıştı.

Volvo’nun bir diğer SUV modeli XC40 ise bundan birkaç hafta önce Cenevre Otomobil Fuarı‘nda Avrupa’da Yılın Otomobili ödülüne layık görülmüştü.

Üstün güvenlik donanımına ev sahipliği yapıyor

Volvo’nun Şehiriçi Otonom Acil Fren Sistemi başta olmak üzere birçok güvenli sürüş yazılımı XC60’taki yerini almış bulunuyor. Muhtemel çarpışmaları önceden tahmin edip engelleyen sürüş asitanının yanı sıra şerit takip sistemi, kör nokta bilgilendirme sistemi (BLIS) ve daha birçok gelişmiş yazılım XC60 sürücülerinin trafikte hareket etmesini kolaylaştırıyor.

Bu arada Volvo, ilerleyen dönemde tamamen elektrikli modellerden oluşan yeni bir serinin AR-GE çalışmalarına da devam ediyor. 

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version