Elektrikli araç dünyasındaki oyuncular artmaya başladı. Birçok markanın bu sektöre özel yatırımlar yapmaya başladığını görüyoruz. Bu markalardan birisi de otomotiv devi Volvo oldu. Yakın zamanda elektrikli araç yatırımlarını açıklayan ve XC40 Recharge modelinin duyurusunu yapan marka, şimdi ise yeni bir modelle gündemde.

Yapılan paylaşımlara göre bu yeni modelde yine tamamen elektrikli olan araçlardan biri olacak. Hatta kısa süre önce duyurulan seri XC40 Recharge modeliyle de büyük oranda benzerlikler ortaya konulacak.

Volvo Yeni Elektrikli Aracıyla Neler Sunacak?

Elde edilen bilgilere göre yeni araç, abilerinin izinden gidecek ve modelde yine CMA platformu kullanılacak. Yine XC40 Recharge modeli de aynı platform üzerinde geliştirilmişti. Bu da iki araç arasında benzerlikler olabileceğini de gösteriyor.

Araç hakkında ikinci bilgi, daha doğrusu kaynaklardan gelen ikinci iddiaya göre bu modelin giriş seviyesinde bir elektrikli otomobil olacağı iddia edilmişti. Giriş seviyesi olacağı ve fiyatının düşük olacağı, bu sayede de rekabete girebileceği söylenen otomobil için tüm bu iddialar ise kısa süre sonra yalanlandı.

Doğrudan markanın CEO’su bundan sonra gelecek olan araçlar için Premium otomobil segmentine ve yüksek bütçeli araçlara yönelmenin gerekliliğinden konusunda bir açıklama yaptı. Bu da elektrikli araçlar için uygun fiyatlı bir model beklentisini bir kenara bırakın, daha yüksek fiyatlı serilerin geleceğini ortaya koymuş oldu.

Tasarım kısmında da biraz daha modern ve elektrikli araçların yapısına uyacak, yenilenmiş bir tasarımla geleceği söylenen serinin 2021 yılının Mart ayında tanıtılması bekleniyor. Mart ayında tanıtımla tüm detaylar açıklanmış olacak ama tabii ki aracın satışa sunulması biraz daha vakit alacak.

Volvo’nun yeni elektrikli modelleri ülkemizde sunup sunmayacağını bilmiyoruz. Özellikle yeni araç ne zaman gelir ya da gelirse fiyatları nasıl olur gibi sorular şimdilik cevapsız kalmış olan sorular.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version