Dünyanın en sağlam arabalarını ürettiği söylenen ve bu şekilde nam salmış olan bir marka olarak değerlendirdiğimiz Volvo, yeni bir dönüşüm açıkladı. Aslında marka geçtiğimiz aylarda da dönüşüm sürecinin sinyallerini vermiş ve içten yanmalı motorlara veda edileceği söylemişti.

Şimdi ise bu sürecin başladığı ortaya çıktı. Markanın adeta yeni bir döneme geçmesini sağlayan karara ve atılan adımlara bakalım.

Volvo, Tamamen Elektrikli Otomobil Üretecek

Açıklanan plana göre marka içten yanmalı motorlara veda ediyor. Hemen aklınıza dizel motorlar gelmesin. Marka tüm içten yanmalı motorlara veda edecek. Benzinli motorlar da buna dahil olacak. Bu dönüşümün sonunda sadece elektrikli otomobillerin satıldığını göreceğiz.

Böylece Volvo, sadece elektrikli araçlar üreten bir marka olacak. Üstelik bu geçiş süreci de çok kısa tutulacak. Öyle 2050’li yıllar beklenmeyecek.

Yapılan açıklamaya göre markanın 2030 yılında dönüşümünü tamamladığını göreceğiz. Yani sadece 9 sene içerisinde sadece elektrikli modellerin satılması söz konusu olacak.

Hatta geçtiğimiz günlerde bu dönüşüm kapsamında ilk merkezin kurulmaya başlandığı da açıklanmıştı. Volvo dünyada ilk defa otonom ve elektrikli araç test merkezinin inşasına başladıklarını söylemişti.

Birkaç farklı alandan oluşan bu merkezin de İsveç’in Eskilstuna şehrinde olacağı bilgisini almıştık. Toplamda 66 bin metrekarelik dev bir alana inşa edilecek olan yeni tesisin de bu dönüşüm sürecine katkısı olacağı söyleniyor.

2030 yılında hem yerel pazarında hem de küresel pazarında elektrikli araç satışına başlayacak ve içten yanmalı motorlara veda edecek olan markanın, mevcut araçlara ise desteği devam edecek.

Amaçlarının sıfır karbon izi bırakmak olduğunu iddia eden Volvo, bu dönüşümüyle örnek oluşturacak orası kesin. Diğer firmaların da benzeri adımları atarak küresel ısınma sorununa çözüm araması gerekiyor. En azından ısınmanın etkisi azaltılabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version