Koronavirüs salgını ortaya çıktığı günden bu yana insanlar mümkün mertebe dışarı çıkmaktan ve enfekte olabilecekleri kalabalık ortamlara girmekten kaçınıyorlar. Sırf bu yüzden aracının periyodik bakımını yaptırmayı erteleyenler bile var. Hal böyle olunca Volvo, ABD genelinde Volvo Vale adını verdiği yeni hizmetini duyurdu. Bu lüks servis kapsamında araç sahipleri ev veya ofislerinden dışarı hiç çıkmadan arabalarının servise götürülüp tamir edilip geri getirilmesini sağlayabiliyorlar.

Mobil uygulama ile randevu almak yeterli

Bundan böyle ABD’de yaşayan Volvo otomobil sahipleri, iOS veya Android işletim sistemine sahip telefonlarına Volvo Valet uygulamasını yükleyip randevu oluşturabilecekler. Ofis veya eve en yakın konumdaki Volvo yetkili servisini seçip tercih edilen teslim alma saatini belirlemek yeterli olacak.

Randevu teyit edildikten sonra servis çalışanı müşterinin aracını alıp yerine ikame aracı bırakıyor. Serviste bakım işlemleri devam edene kadar bu yedek araç müşteride kalıyor. Keza yine aynı mobil uygulama üzerinden müşteri, aracını teslim almaya gelen servis çalışanını harita üzerinden görüntüleyebiliyor.

Oldukça gelişmiş bir teknoloji

Servis personeli aracı teslim alacağı noktaya geldiğinde müşteriye bildirim gidiyor, ardından aracının servise girdiği haberi geliyor. Bakım hizmeti alan araba alındığı ilk noktaya geri gittiğinde de aynı şekilde.

Bu süreci gayet şeffaf yöneten Volvo, teslim alınan ve yedek olarak bırakılan araçların fotoğraflarını çekiyor. Aynı şekilde aracı teslim almaya gelen personelin fotoğrafı da uygulamada görülebiliyor. Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek adına Volvo Valet’te kullanılan tüm arabalar özel dezenfeksiyon ve temizlik işlemine tabi tutuluyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version