Volvo’nun kamyon ve tır üreten alt markası Volvo Trucks, Avrupa kıtası genelinde Tesla’nın elektrikli kamyon modeli Semi’ye rakip olarak geliştirdiği yeni aracını tanıttı. Yeni çıkan Volvo kamyonunun ismi ise Volvo FL Electric olarak belirtiliyor.

Daha çok şehir içi teslimatlarda kullanılması maksadıyla tasarlanan model, Volvo tarafından önümüzdeki yılda üretim bandından indirilecek ve Avrupa ülkelerinde satışa sunulacak.

Şehrin sakinlerini rahatsız etmeden çalışacak

Şirketten yapılan açıklamada elektrikli kamyon modeliyle şehirlerdeki hava kirliliği seviyesinin azaltılacağı ve gürültü kirliliğinin bir nebze de olsa engellenebileceği belirtildi.

Elektrikli olması hasebiyle daha sessiz çalışabilen kamyon, özellikle geceleri teslimata çıkarken şehrin sakinlerini rahatsız etmemiş olacak. Ayrıca sıfır emisyona sahip olduğu için kapalı alanlarda da kamyonu kullanabilmek mümkün.

16 ton yük taşıma kapasitesine sahip

Volvo, FL Electric modeliyle 16 ton yük taşıma kapasitesine ulaşmayı hedefliyor. Kamyonun güç ünitesinde ise sürekli olarak en fazla 130 kW güç üretebilen 185 kW değerine sahip bir elektrikli motor yer alıyor. İki ileri otomatik vitesin ve arka aksın yer aldığı kamyonun maksimum tork değeri ise 425 Nm olarak kayıtlara geçmiş durumda.

DC şarj 1.2 saat sürüyor

Menzili en fazla 300 kilometreye kadar çıkabilen modelde 2 ila 6 adet arası lityum batarya kullanılabiliyor. Her biri 100-300 kWh değerlerini taşıyan bataryanın DC yöntemiyle şarj edilmesi ise 1.2 saat sürüyor. AC şarj edildiği durumda ise bu rakam 10 saate çıkıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version