Çinliler tarafından satın alınan İsveç menşeli lüks otomobil üreticisi Volvo, daha çok araçlarında bulundurduğu üstün güvenlik önlemleriyle akıllara kazınmış durumda. Son olarak arabaların acil durumlarda birbirleriyle iletişim kurabilmelerini sağlayacak yeni bir teknoloji geliştiren şirket, şimdilerde bu güvenlik donanımı Avrupa pazarı için de aktif hale getirdi.

İskandinav ülkelerinde zaten kullanılıyordu

Buna göre yolda seyahat ederken herhangi bir kaza geçiren, kaygan yola denk gelen veya acil bir durum yaşayan Volvo modelleri bulut sunucuları üzerinden sinyal yayınlayacak. Trafikteki diğer Volvo sürücüleri de bu sinyaller sayesinde muhtemel kazalara karşı önlem almış olacak.

Bu özellik geçtiğimiz seneden beri İsveç ve Norveç’te satılan 90 Serisi yolcu tipi arabalarda ve Volvo kamyon modellerinde kullanılıyordu. Nihayet beklenen gün geldi ve Avrupa genelinde de aktif olarak kullanıma açıldı.

2020 model araçlarda standart geliyor

Kaygan Yol Alarmı ve Dörtlü Lamba Alarmı isimli iki yeni güvenlik özelliği, 2020 model tüm Volvo’larda standart olarak geliyor. Ancak bu teknolojiler aynı zamanda Volvo’nun Scalable Product Architecture ve Compact Modular Architecture isimli mimari platformları üzerine inşa edilen, en son 2016 model arabalara da uyarlanabiliyor.

Dörtlü Lamba Alarmı isminden de anlaşılacağı üzere bir Volvo aracı dörtlü lambalarını yaktığı zaman civardaki diğer arabalara bildirim gönderiyor. Acil durum frenleri, yola atlayan geyik veya keskin virajlarda da aynı şekilde bu sistem çok işe yarıyor. 

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version