Volvo‘nun elektrikli performans markası Polestar, üretmiş olduğu ikinci modeli Polestar 2‘yi bu ayın 27’sinde tanıtacağını resmen doğruladı. Düzenlenecek çok özel bir etkinlikle tanıtılması planlanan tamamen elektrikten güç alan sedan modeli için Polestar farklı bir strateji izleme kararı aldı.

Canlı yayınla dünyaya tanıtılıyor!

Bugüne dek çıkışı merakla beklenen arabaların çoğunlukla büyük şehirlerde sınırlı sayıda katılımcıyla düzenlenen etkinliklerde tanıtıldığına şahit olduk. Ancak Polestar, canlı yayın yoluyla Polestar 2’yi tanıtacağını açıkladı. Bu da tüm dünyadan insanların akıllı telefon veya bilgisayarları üzerinden yeni modelin çıkışına şahitlik edebileceği anlamına geliyor.

Polestar 2, Polestar’ın model gamındaki ikinci araba olacak. Fakat tamamen elektrikten güç alan ilk model olmasıyla özel bir yere sahip. Polestar 1 coupe modelinden çok daha dikkat çekici ve cezbedici bir görünüme sahip olduğunu da söyleyebiliriz.

2017 yılında tanıtılan Polestar 1, saf elektrikli bir model değildi ve plug-in hibrid sınıfındaydı. Süperşarjlı ve turboşarjlı 2.0 litrelik benzinli motorun yanı sıra toplamda 3 motorun bileşimi olan elektrikli bir güç ünitesinin de eşlik ettiği model sürekli dört çekerdi ve 600 beygir güç üretebiliyordu.

Model 3’ün rakibi olacak

Polestar 2 ile Volvo’nun hedefi, Tesla’nın Model 3’üne rakip olmak ve dünyanın birçok farklı pazarında elektrikli performans arabası arayanlar için tercih sebebi haline gelmek. Dört kapılı fastback olarak nitelendirebileceğimiz Polestar 2’nin tam dolu bataryayla 480 kilometre mesafe kat edebilmesi ve 400 beygir güce sahip olması bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version