Volvo tamamen elektrikle çalışan ilk crossover modeli XC40 Recharge’ın fiyatını nihayet açıkladı. Kuvvetle muhtemel Türkiye’de satışa çıkmayacak olan arabanın özellikle ABD pazarında çok iddialı olduğunu söyleyebiliriz. Bu yıl sonuna doğru yetkili bayilerdeki yerini alması planlanan XC40 Recharge, elektrikli motoru haricinde normal XC40’ın birebir aynısı. Turbo motorun yerinde 402 beygirlik elektrikli güç ünitesi yer alıyor, o kadar.

Standart olarak sürekli dört tekerleğe güç aktaran modelde 78 kWh batarya bileşeni yer alıyor ve bu batarya 150 kW DC hızlı şarj desteğine de sahip. Volvo’nun açıklamasına göre bu sayede XC40 Recharge yaklaşık 40 dakika içerisinde yüzde 80 oranında bataryasını doldurabiliyor.

En çok merak edilen ise elektrikli crossover modelinin kaça satılacağıydı. Volvo nihayet merak edilen bu soruyu giderdi ve arabanın 53 bin 990 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacağını duyurdu. Tabii buna federal hükümetin uyguladığı 7 bin 500 dolarlık elektrikli otomobil teşviği dahil değil. Bu haliyle modelin fiyatı 46 bin 490 dolara kadar geriliyor.

Tıpkı Polestar 2 modelinde olduğu gibi XC40 Recharge’da da Android Automotive OS isimli işletim sistemi kullanılıyor. Google Haritalar ve Asistan’ın yanı sıra ekstra uygulamalar yüklemek için Google Play Store da araç içi eğlence sisteminin içindeki yerini almış oluyor böylece.

Aydınlatmalı panoramik sunroof, 19 inç çelik jantlar, çift bölgeli klima ve dört tane USB-C girişinin yer aldığı araba hareket eden LED farlara ve acil durumda otomatik devreye giren güçlü frenlere ev sahipliği yapıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version