Lüks otomobil üreticisi Volvo, bugün yaptığı açıklama ile sesli komut yazılımı Google Asistan’ın yeni modellerdeki araç içi eğlence sistemine dahil edileceğini duyurdu.

Düzenlenecek olan Google I/O geliştirici konferansı öncesinde yapılan bu duyuruya göre Volvo’nun Sensus ismindeki araç içi eğlence yazılımında Google Asistan’ın yanı sıra Google Play Store, Google Haritalar ve diğer Google uygulamaları da aynen yer alacak.

Peki bu ne anlama geliyor?

Henüz Türkiye’de aktif olmayan Google Asistan’ın sesli komut algılama özelliğiyle araçta düğmelerle halledilebilen hemen her şeyi “konuşarak” ayarlayabilmek mümkün olacak.

Örneğin sürücüler klimayı açmak veya sıcaklığı arttırmaktan tutun, navigasyona rota girmek ve mesaj göndermek gibi birçok işlemi sesli komutlar aracılığıyla gerçekleştirebilecekler. Üstelik bunun için kullanılan telefonun Android olması yeterli, model fark etmiyor.

Apple CarPlay yaya kalabilir!

Aslına bakılırsa Volvo’dan böylesi bir yenilikçi hamle zaten bekleniyordu.

Dev şirket geçen yıl Google ile işbirliğine gittiğini ve Android işletim sistemini araç içi eğlence sisteminde kullanabileceğini açıklamıştı. Özellikle Apple’ın CarPlay isimli yazılımıyla rekabet eden Google’ın Volvo ile vardığı işbirliğiyle pazarda güç kazanacağını söyleyebiliriz.

Android Auto ilk kez 2015’te çıktı

Hatırlanacağı üzere Google, Android Auto yazılımını ilk kez 2015 yılında görücüye çıkarmıştı. Araç içi eğlence sisteminin ekranında yer alan Android arayüzü tüm sürücülerin takdirini kazanınca uygulama her yeni güncellemeyle çok daha kullanışlı bir hal aldı.

Son olarak Toyota‘nın da araçlarına dahil edilen bu yazılım, yeni nesil araçların vazgeçilmezi haline gelmiş durumda.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version