Alman otomotiv devi Volkswagen yeni yıla girdiğimiz ilk günlerde elektrikli Golf modelinin üretimini ikiye katlayacağını duyurdu. Buna göre 2018’in Mart ayından itibaren Avrupa genelindeki fabrikalarda e-Golf üretim kapasitesi artırılacak. Belirlenen program dahilinde günlük otomobil üretim kapasitesi 35’ten 70’e çıkarılacak.

Bu rakamlar üzerinden kabaca bir hesap yapılırsa, her gün fabrikanın çalıştığını farz ederek senede 25 bin 550 adet Volkswagen e-Golf’ün üretim bandından ineceğini söyleyebiliriz. VW e-Golf’ün üretim sayısı, Tesla Model 3’e dair rakamlarla hemen hemen aynı gibi.

Fabrikalar çift vardiyaya geçecek

VW grubundan yapılan açıklamada “Volkswagen e-Golf’e olan yüksek talebi karşılamak için fabrikalarımızdaki üretim kapasitesini artırmaya karar verdik. Mart 2018’den itibaren aşama aşama üretim kapasitesini günlük 35 adetten 70’e kadar yükseltmeyi planlıyoruz. Fabrikalar artık tek vardiyadan iki vardiyaya geçiş yapmak zorunda kalacak” denildi.

Samsung da yatırımlarını artırıyor

Öte yandan Uzakdoğulu Samsung SDI da Macaristan’da elektrikli otomobiller için batarya üretilen yeni bir fabrika açmaya hazırlanıyor. Bilmeyenler için Samsung SDI firması, halihazırda Avrupa’nın en büyük batarya tedarikçisi. Bu fabrika da muhtemelen Mart ayı içinde açılmış olacak.

Push EVs isimli blog sitesinde yer alan bilgilere göre bu fabrikada yalnızca BMW i3’te de kullanılan 120 Ah BEV2 batarya hücreleri üretilmeyecek. Volkswagen’in hibrid arabalarında yer alan PHEV2 tipli bataryalar da üretilecek. VW e-Golf’te mevcut bulunan pillerdeki 37 Ah kapasitesinin de 50 Ah’a yükseltilmesi planlanıyor olabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version