Günümüzde birçok büyük otomobil üreticisi kendi araç paylaşım ağını hayata geçirmeyi sürdürüyor. Özellikle gelişmiş ülkelerde insanlar araba satın almaktansa aylık abonelik gerçekleştirerek sadece ihtiyaç duydukları andan araç kullanma yolunu tercih edebiliyorlar.

Bunun sağladığı avantajlar ise saymakla bitmez. Vergi, muayene, tamir, bakım ve benzeri tüm masraflar işletmecinin sorumluluğunda olduğu için müşterilerin bu hizmete olan ilgisini anlayabilmek mümkün.

VW de trene atladı

Şimdilerde ise son olarak Volkswagen de kendi elektrikli otomobil modellerinden oluşan bir araç paylaşım ağını kurmak için kolları sıvadı. Alman otomotiv devi önümüzdeki yıldan itibaren WE adını verdiği servisle müşterilere elektrikli araç kullanma imkânı sunacağını resmen doğruladı.

Volkswagen’den yapılan açıklamada WE araç paylaşım ağının ilk etapta Almanya’da işletileceği belirtildi. Akabinde 2020’den itibaren Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya bölgelerinin büyük şehirlerinde de WE servisi aktif hale gelecek. Bu filodaki araçların tamamı elektrikle çalışacak.

Scooter bile kiralanabilir

İlk etapta sadece elektrikli otomobillere ev sahipliği yapacak olsa da, WE’yi sadece arabalardan ibaret görmemek gerek. Bir araç paylaşım ağından çok daha fazlası olmayı hedefleyen WE’de scooter gibi alternatif ulaşım araçlarına da yer verileceği belirtildi.

Öte yandan halihazırda birçok araç paylaşım ağı, Volkswagen‘in elektrikli otomobillerine filolarında yer vermeyi sürdürüyor. Örnek vermek gerekirse Zipcar‘ın Londra’daki filosunda 300’den fazla VW e-Golf modeli kullanıma hazır durumda.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version