Volkswagen yeni çıkacak olan ID serisine ait elektrikli hatchback modelinin nihayet seri üretime gireceğini duyurdu. Türkiye hariç Avrupa pazarında ön siparişe açılan araba, önümüzdeki sonbahar aylarından itibaren müşterilere teslim edilecek.

Bünyesinde minibüs, plaj arabası ve hatchback olmak üzere birçok farklı elektrikli modeli barındıran ID serisinde araçlara verilen isimler alfanümerik olarak sıralanıyor. Çıkacak ilk modelin adı bu sebeple ID.3 olacak. Bu modeli ID.4 ve ID.5’in devam edeceği de elimize ulaşan bilgiler arasında. Keza ID.Crozz, ID.Vizzion ve ID.Roomzz konseptleri de şuan sıralarını bekliyorlar.

Haberde yer alan fotoğraflara bakarak ID.3’ün dış görünümü hakkında fikir sahibi olabilmek mümkün. Yatay eksende uzanan parlak renkli şerit çizgiler bazı detayları gölgeliyor olsa da ID.3’ün çok sevimli ve küçük bir model olacağını söyleyebilmek mümkün. Ne yazık ki kabin içi görülemiyor ve arabanın arka camı da şeritlerle kaplanmış durumda.

100 bin araba satılması hedefleniyor

Volkswagen’in ID serisine dahil olan bu yeni modeline “3” ismini vermesinin bir diğer sebebi de Beetle ve Golf‘ten sonraki en önemli kilometre taşlarından biri olarak görmesi. Yıllık ortalama 100 bin adet satılması hedeflenen aracın çıkışına özel 30 bin adet model üretilecek. Bu modelde 3 farklı batarya paketinin orta versiyonu kullanılacak, geri kalan diğer tüm  donanım paketleriyle banttan inecek.

420 kilometre mesafe kat edebileceği belirtilen ID.3’ün 30 bin Euro ücretle satışa sunulacağı bilgisini de paylaşmakta yarar var.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version