Alman otomobil üreticisi Volkswagen, model kataloğundaki araçları elektrikliye dönüştürmek için uzun vadeli bir program hazırlayan markalar arasındaki yerini almış bulunuyor. Şirket şimdiden bünyesindeki elektrikli otomobil adedini arttırmak için AR-GE faaliyetleri yürütüyor, ancak bugün elde ettiğimiz haberler firmanın bu faaliyetlere hız kazandırdığına işaret ediyor.

VW Grubu’nun COO’su Ralf Brandstätter konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Dönüşüm için verdiğimiz çabaları daha etkin ve verimli hale getirmek noktasında kendimizi hep daha ileriye ittirmeliyiz. Şuana dek elde ettiğimiz başarımları yeterli bulmuyoruz” dedi.

Şuan Volkswagen’in ürün gamında sadece 2 adet elektrikli otomobil bulunuyor. 2025 yılına geldiğimizde ise bu sayının 20’ye kadar çıkması planlanıyor. Öyle ki otomobil üreticisinin nihai hedefi günün birinde sadece elektrikli otomobil üretim adedini bir milyona kadar çıkarmak.

Fabrikalarda yapılanmaya gidiliyor

Peki bu nasıl başarılacak? Dahası, mevcut fabrikalarda düzenlemeye gitmeden böyle bir hedefe ulaşabilmek mümkün mü? Elbette ki hayır.

Bu sebepten olsa gerek Volkswagen, halihazırda üretim gerçekleştiren fabrikalarında önemli değişiklikleri hayata geçirmeye başladı. Almanya’daki Zwickau fabrikasının sadece elektrikli otomobil üretecek olması, bu değişikliklerin başında geliyor. Fabrikadaki işçiler artık sadece VW I.D. elektrikli modelinin üretiminden sorumlu olacaklar.

Zwickau fabrikası bu noktada tek olmayacak elbette. Emden ve Hanover şehirleri de 2022’den itibaren elektrikli üretimine kayacak. Bundan önce, 2020 yılında Çin’in Anting ve Foshan şehirlerinde de iki adet elektrikli araç tesisi kurulacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version