Alman otomobil üreticisi Volkswagen’in ABD’de yaşayan elektrikli otomobil kullanıcıları için kurduğu Electrify America şirketi, isminden de anlaşılacağı üzere Amerika kıtasının dört bir yanına bataryalı araçlar için şarj istasyonları kurmayı misyon edinmiş bir kuruluş.

Geçtiğimiz hafta VW bünyesindeki firmanın araç şarj ağını geçici bir süreliğine kapatma kararı aldığını, buna gerekçe olaraksa “potansiyel bir güvenlik sorunu“nun öne sürüldüğünü haberleştirmiştik. Bugün geldiğimiz noktada Electrify America’nın tüm şarj istasyonları yeniden müşterilere hizmet vermeye başladı.

Kıta geneline yayılan şarj istasyonu ağında 150 kW’dan 350 kW’a kadar yüksek güç üreten kabloların kullanımı kısıtlanmıştı. İsviçre menşeli kablo tedarikçisi Huber+Suhner’in ürettiği sıvı soğutmalı kablolarda meydana gelmesi muhtemel bir sorunun tespit edilmesi üzerine bu karar alınmıştı.

Sadece Electrify America etkilenmedi!

Amsterdam menşeli şarj istasyonu şirketi Fastned de tıpkı Electrify America gibi Huber+Suhner müşterisi olduğu için Hollanda ve Almanya’daki 175 kW’lık şarj istasyonlarını kapatmıştı. Nihayetinde Electrify America ile birlikte Fastned de operasyonlarına kaldığı yerden başlama kararı aldı.

Sorun neden kaynaklanıyor?

Huber+Suhner ve Electrify America cephelerinden yapılan ortak açıklamada İsviçleri tedarikçinin testleri gerçekleştirdiği tesislerden birinde sıvı soğutmalı şarj kablolarının erken prototip sürümlerinde bir sorunun meydana geldiğinin fark edildiği belirtildi.

Şu ana dek yaralanmalı veya ölümlü hiçbir kazaya yol açmayan sorunun büyümeden çözülmesi için kabloyu kullanan şirketlerin kısa süreliğine de olsa hizmetlerini askıya alması önerildi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version