Volkswagen Grubu, 2018’in ilk iki ayında dünya çapında 1.6 milyondan fazla otomobil satmayı başardı. Sadece geçtiğimiz Şubat ayında VW Grubu, toplamda 737 bin 700 adet sıfır otomobili yeni sahiplerine ulaştırdı.

Müşterilerin güvenini kazanmak hedefleniyor

Grubun pazarlama biriminin başındaki isim Fred Kappler, yaptığı basın açıklamasında “Yılın başındayken Volkswagen Grubu olarak Avrupa ve Asya bölgeleri için satış rakamlarında pozitif bir büyüme bekliyorduk. Bir önceki yıla kıyasla Şubat ayı genelindeki sattığımız otomobil adedi yüzde 7.2 oranında artış gösterdi” dedi ve ekledi: Asıl önceliğimiz müşterilerimizin markamıza ve satışını gerçekleştirdiğimiz modellere duyduğu güveni arttırmak. 

Avrupa’da satışlar ciddi oranda arttı

Alman Volkswagen grubunun ana vatanı olan Avrupa’da Şubat ayı geneli için araç satışında ciddi bir artış yakalandı. Toplamda 330 bin 900 adet otomobil satan Volkswagen grubu, bu sayede bir önceki yıla kıyasla yüzde 7.3 büyüme kaydetti.

Batı Avrupa ülkelerinde 286 bin 700 adet otomobil satıldı, ki bu da yüzde 6.3’lük bir büyüme anlamına geliyor. Volkswagen’in memleketi Almanya’da ise 101 bin 800 adetlik otomobil satışıyla yüzde 4.5’lik bir büyüme rakamına ulaşılmış.

Rusya’yı da yabana atmamak gerek

Volkswagen’in güçlü olduğu bir diğer pazar olan Rusya’da da durum hiç fena değil. Yüzde 12’lik artış oranını yakalayan Volkswagen, Şubat ayı içinde Rusya’da 62 bin 100 otomobil satmayı başarmış bulunuyor.

Bilindiği üzere Volkswagen Grubu bünyesinde Audi, Skoda, Seat, Porcshe, Man ve Scania gibi markalar var.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version