Otomobil üreticilerinin otonom sürüş teknolojilerine olan ilgisi, herkesin malumu. Artık fosil yakıtlı araç geliştirmektense elektrikli ve otonom modeller üzerine ağırlık veren şirketlerin başında Tesla geliyor. Sahip olduğu gelişmiş sürücüsüz seyahat yazılımıyla otomotiv sektöründe köklü bir değişime yol açan Tesla’nın yolunu takip eden firmalar arasında Volkswagen ve Hyundai de bulunuyor.

Bu iki dev firma, bugün yaptıkları basın açıklamasıyla önde gelen otonom sürüş teknolojisi geliştiren bir firmayla işbirliğine gittiklerini duyurdular. Dünyanın dört bir yanına kendi kendine gidebilen araçları satmak için kolları sıvayan şirketler, anlaşmayla ilgili detay vermektense kaçındılar.

İşte o AR-GE firmasının ismi…

Volkswagen, Aurora Innovation isimli AR-GE şirketiyle imzaladıkları ortaklık anlaşmasının “Sürücüsüz arabaları her ülkeye güvenli ve hızlı bir şekilde ulaştırmak” amacını içerdiğini açıkladı. Hyundai de hiçbir şekilde insan müdahalesine ihtiyaç duymadan, kendi kendine gidebilen araba modellerini 2021 yılına kadar üretebilmek için Aurora’yla işbirliğini seçtiklerini duyurdu.

Volkswagen OneButton teknolojisi üzerine çalışıyor

Volkswagen’in Dijital Dönüşüm Lideri Johann Jungwirth, basın mensuplarına verdiği demeçte dev otomobil şirketinin yeni teknolojisi OneButton’a ilişkin açıklamalarda bulundu. Buna göre müşterilerin sahip olacağı tek düğmeli bir kumanda sayesinde kapınıza elektrikli ve otonom araç çağırabileceksiniz. Bu kumanda da GPS, hücresel veri ve pusula gibi özellikler mevcut olacak. Üst düzey bu teknolojilerin geliştirilmesi esnasında Aurora Innovation’la gidilen işbirliği, mutlak derecede önem taşıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version