Alman otomobil üreticisi Volkswagen, tamamen elektrikten güç alan yeni modeli için hayli agresif bir fiyat politikası izleyeceğini açıkladı. Bu yolla Tesla’yı zorlamayı planlayan şirket, “Dieselgate” skandalının ardından yaşadığı imaj ve prestij kaybını da geri kazanmayı amaçlıyor.

Her birinde yeni geliştirilen MEB platformunun kullanılacağı bir dizi elektrikli model üretecek olan firma çeşitli pazarlara ve segmentlere hitap etmek niyetinde.

Bu doğrultuda piyasaya sürülecek ilk modellerden biri I.D. isimli hatchback modeli olacak. 2019 yılında çıkışını yapması beklenen I.D. Neo isimli kompakt modelin I.D. Cruzz isimli crossover versiyonu da ilerleyen süreçte müşterilerin beğenisine sunulacak.

Elektrikli minibüs modeli I.D. Buzz, Passat’a alternatif elektrikli model I.D. Aero da Volkswagen filosundaki yerini almak için gün sayıyor.

Model 3’ün rakibi olacak

Otomotiv sektörünün içinde bulunduğu en büyük çıkmazlardan biri, elektrikli modellerin klasik içten yanmalı araçlara kıyasla daha pahalı oluşu. Neyse ki Volkswagen bu durumu değiştirme noktasında hayli kararlı. Tesla’nın Model 3‘üne rakip olarak geliştireceği modellerin fiyatlarında ciddi indirim yapacak olan şirket, I.D. Neo modelinin 20 bin Euro‘dan da ucuza satılmasını sağlayacak.

Fiyatların bu kadar ucuzlaması ancak seri üretimle mümkün. Bu doğrultuda Volkswagen I.D. Neo’dan 200 bin adet, I.D. Aero sedan modelinden ise 100 bin adet üretilmesi hedefleniyor.

Ön ve arka akslerin üzerinde elektrikli motorlara ev sahipliği yapacak olan modellerin fiyatı ve paketine göre batarya hacimleri büyüyüp küçülebilecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version