Volkswagen yeni elektrikli crossover modeli ID.4’ü resmen görücüye çıkardı. Geçtiğimiz gün internetten yayınlanan lansman ile tüm dünyayla aynı anda aracın fiyatı, tahmini menzil değeri ve sahip olduğu teknolojik donanımını öğrenme imkânını elde ettik. Bilim kurgu filmlerinden fırlamış bir aile aracı gibi duran VW ID.4 her yönüyle dikkat çekici bir model olmuş.

VW’nin yalnızca elektrikli modeller için geliştirdiği MEB platformu üzerine inşa edilen araba bu sayede birçok farklı büyüklük ve segmentte üretilebilecek. Lüks elektrikli sedan, minibüs ve hatta Tesla Roadster’a rakip olacak bir spor arabanın dahi tanıtılmasına şahit olabiliriz bu yüzden.

İlginç olan ise VW’nin ID.4 modelinde ön tekerleklerde disk, arkada ise kampana fren tertibatını tercih etmesi. Normalde bu çoğu kişi tarafından “ucuza kaçmak” olarak nitelenebilir, ancak Volkswagen’e göre kampanalar aracın frenleme esnasında kendi kendini yeniden şarj edebilmesi için disk frenlerden daha verimli.

ID.4 modeli başlangıçta 82 kWh bataryaya ve arka tarafına konumlandırılmış 201 beygirlik elektrikli motora ev sahipliği yapacak. EPA test döngüsüne göre tam dolu batarya ile yaklaşık 400 kilometre mesafe kat edebilmek mümkün olacak.

Aracı satın alan müşteriler 3 yıl boyunca Electrify America isimli şarj altyapısını ücretsiz olarak kullanabilecekler. Bu şarj istasyonları yüzde 5’ten yüzde 80 doluluk oranına yalnızca 38 dakikada çıkabilmeyi mümkün kılıyor. Ev tipi şarj aletleri ise bataryanın tamamını 7.5 saatte doldurabiliyor.

2021’in ilk günlerinde satışa çıkacak olan ID.4’ün fiyatı ise 39,995 dolardan başlayacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version