Alman otomobil markası Volkswagen, üç yeni elektrikli modelini Kuzey Amerika bölgesinde üretme kararı aldığını duyurdu. Yıl sonuna kadar ise Chattanooga‘daki fabrikanın tercih edilip edilmeyeceğine karar verilecek.

Önümüzdeki yıl Kasım ayından itibarense markanın bataryadan güç alan elektrikli hatchback modeli I.D. Almanya’nın Zwickau bölgesindeki fabrikada üretilecek.

26 yeni model, 16 farklı üretim tesisi

Volkswagen Grubu, bunun dışında kalan 26 farklı elektrikli otomobil modelini 2022’nin sonuna kadar dünyanın dört bir yanındaki toplam 16 ayrı noktada üretim bandına sokmayı hedefliyor.

VW’nin elektrikli otomobillerden sorumlu yönetim kurulu üyesi Thomas Ulbrich, yaptığı açıklamada “Chattanooga fabrikasının bizim için en doğal seçim olacağını düşünüyoruz, ancak henüz son kararı da vermiş değiliz” dedi. Özellikle Volkswagen I.D. Crozz ve retro temalı I.D. Buzz modellerinin ABD’de üretilmesi söz konusu.

Bu arada şunu belirtmekte fayda var: Volkswagen’in Kuzey Amerika bölgesindeki en büyük fabrikası, Meksika‘nın Puebla şehrinde kurulu. MEB isimli yeni global elektrikli otomobil platformunun kullanılacağı modellerin de Puebla fabrikasında üretileceği söylentisi var.

İşe alım ilanları yayınlanmıştı

Geçtiğimiz yıl Volkswagen, LinkedIn gibi sosyal medya ağlarına reklamlar vererek MEB platforumunu desteklemek üzere Chattanooga fabrikasında çalışmak üzere bir dizi işe alım ilanını yayına almıştı.

Almanya’nan Dresden şehrindeki VW Phaeton fabrikasında sunum yaparken Volkswagen markasını taşıyan üç yeni modelin Kuzey Amerika’da üretileceği bilgisini paylaşan Ulbrich, 2014 yılının Nisan ayından beri şirketin uluslararası operasyonlarında aktif rol üstleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version