Otomobil devi Volkswagen, 2022 yılından itibaren Çin’e elektrikli ve otonom araçlar geliştirmek için 15 milyon Euro, yani yaklaşık 18 milyon dolar değerinde yatırım yapma kararı aldığını açıkladı.

Ülkenin başkenti Pekin’de düzenlenen basın toplantısında “Çin bizim ikinci evimiz” diyen VW CEO’su Herbert Diess, elektrikli otomobil segmentinde Çin’in dünyanın en büyük pazarı olduğunun da altını çizdi.

Ayrıca Diess hem Volkswagen, hem de yerel ortaklarla hayata geçirilecek olan devasa yatırımlarla “İnsanların hayatını olumlu yönde etkileyecek daha güvenli, akıllı ve temiz ulaşım yöntemlerini hayata geçirmek istediklerini” belirtti.

15 elektrikli ve hibrid model yolda

Dünyanın en büyük otomobil üreticisi Volkswagen, 2021 yılından itibaren Çin genelinde en az 6 adet fabrika kurmayı ve bataryalardan güç alan elektrikli otomobillerin üretimine hız kazandırmayı hedefliyor.

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında açıklanan 10 milyar euro değerindeki gelişim planı doğrultusunda 2-3 sene içerisinde 15 elektrikli ve hibrid araç çıkarmaya hazırlanan şirket, bunu başarabilmek için Çin’e açılma kararı almış bulunuyor.

VW’den yeni bir marka: SOL

Aynı toplantıda VW’nin patronu Çinli şirket Anhui Jianghuai Automobile (JAC) ile anlaşarak SOL adını verdikleri yeni bir otomobil markasını hayata geçireceklerini de açıkladı. Bu marka ilk etapta tek bir şarjla 300 kilometreden fazla menzile sahip elektrikli bir SUV modelini tanıtacak.

Geçen sene 28.9 milyon adet arabanın satıldığı Çin, yakında AB ve ABD’nin toplamından daha fazla araç satışının gerçekleştirilmesiyle dünyanın en büyük otomobil pazarı haline gelebilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version