Volkswagen’in yeni nesil bir elektrikli SUV modeli çıkarmaya hazırlandığına dair haberler neredeyse 1 yıldır zaman zaman gündeme geliyor. İlk kez 2018 yılının Aralık ayında Almanya menşeli Bild gazetesi elektrikli T-Rug modeline dair bir haber yapmıştı. Bugün ise yeni modelin “ID” ailesinin bir üyesi olacağı konuşuluyor. Autocar’da yer alan haberde elektrikli bu SUV’un İngilizce’de “Engebeli” anlamına gelen “Rugged” kelimesinden türetilen “Ruggdzz” ismini taşıyacağı belirtildi. Aracın tahmini çıkış tarihi olarak ise 2023’e işaret ediliyor.

İki farklı versiyonu geliştiriliyor

Ancak ünlü otomobil dergisinin haberinde elektrikli SUV modelinin halen daha üretim öncesi geliştirme aşamasında olduğu, pazara çıkana kadar çok köklü değişiklikler geçirebileceği belirtildi. Yine aynı haberde VW’nin Ruggdzz modelinin iki farklı versiyonu üzerinde çalıştığı bilgisi de paylaşıldı.

Araçlardan biri 4.6 metre uzunluğunda olacak ve 5 koltuğa ev sahipliği yapacak. Daha uzun olacak diğer versiyonunda ise 7 koltuk bulunacak. Muhtemelen bu araç Çin ve Kuzey Amerika bölgesindeki müşteriler hedef alınarak tasarlanacak, çünkü 7 koltuklu SUV’lar bu ülkelerde hayli popüler.

Tasarımı ‘köşeli’ olacak

Autocar’a göre sıfır emisyon salınımı yapacak olan arabanın tasarımı köşeli olacak ve yeni çıkacak olan ID.4 modelinden sıyrılacak. Geçtiğimiz yıl tanıtılan ID.3 elektrikli hatchback modelinde olduğu gibi MEB platformu üzerine yükselmesi planlanan modelin çift elektrikli motoruyla sürekli dört çeker sürüş deneyimi sunacağı da elimize ulaşan bilgiler arasında yer alıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version