Volkswagen Ticari Araçlar ve Almanya menşeli modifikasyon şirketi eClassics işbirliğiyle elektrikliye dönüştürülen 1966 model klasik kamp aracı T1 minibüs kamuoyuna tanıtıldı. e-Bulli adı verilen bu yeni model, hafta sonu doğa kaçamaklarını eğlenceli ve konforlu kılacak şekilde tasarlandı. İyi haber şu ki, mevcut T1 minibüslerinizi eClassics aracılığıyla e-Bulli’ye dönüştürebilmeniz mümkün. Tabii yüklü bir miktar karşılığında.

VW’nin daha önceden elektrikliye dönüştürdüğü Beetle gibi klasik arabalarda karşılaştığımızın aynısı T1’de bizleri karşılıyor. Günümüzün modern elektrikli otomobillerinde kullanılan sürüş ve motor sistemi aynen T1’e uyarlanmış.

83 beygir gücünde olduğu belirtilen ve tamamen elektrikle çalışan motor, bugüne kadar üretilen en güçlü T1’in de ortaya çıkmasını mümkün kılmış durumda.

200 kilometrelik menzile sahip

Motorun ürettiği güç ise tekerleklere tek vitesli otomatik şanzıman aracılığıyla iletiliyor. P, R, N, D ve B düğmeleri olan vitesler konforlu bir sürüş deneyimi vaat ediyor. Bu düğmelerden B, sürücünün fren yaparken bataryayı kendi kendine şarj edebilmesini sağlıyor.

CCS şarj sistemi sayesinde bataryasının yüzde 80’ini sadece 40 dakika gibi bir sürede doldurabilen araç, şarjı tam olan pilleriyle 200 kilometre kadar bir mesafe kat edebiliyor.

Fiyatı hayli tuzlu

eClassics şirketi bu dönüşüm için müşterilerine 443 bin TL fiyat veriyor. T2 ve T3 minibüslerinin de dönüşüme uygun olduğunu belirtelim. Türkiye’deki alıcılar da gümrük vergisi masraflarını karşılayarak eClassics’ten parçaları talep edebilir ve dönüşümü uzman bir servis aracılığıyla gerçekleştirebilirler.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version