Google‘ın bağlı bulunduğu Alphabet grubu bünyesinde faaliyetlerini sürdüren otonom araç geliştirme projesi Waymo, Jaguar Land Rover ile yeni bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşmaya göre Waymo’nun sürücüsüz araba filosuna Jaguar’ın yeni I-Pace SUV modelleri dahil olacak.

Hatırlanacağı üzere I-Pace ilk kez geçtiğimiz ay uluslararası arenada tanıtılmıştı. Filosunda daha çok Chrysler Pacifica isimli minivan modeline yer veren Waymo, bu premium modeli de ekstra ücret ödemek isteyen yolcuların kullanımına açacak.

2018’in sonuna işaret edildi

Waymo’nun geliştirdiği otonom sürüş teknolojisiyle donatılan ilk I-Pace prototipinin 2018’in sonuna doğru trafiğe çıkması bekleniyor. Araçlar 2020’den itibaren de Waymo’nun ticari filosuna dahil olacak ve müşteriler tarafından çağrılabilecek.

Proje kapsamında birlikte çalışma kararı alan Waymo ve Jaguar Land Rover mühendisleri, araç üretim bandına girmeden önce otonom sürüş sensör ve yazılımlarını bir araya getirmeyi hedefliyor. Böylece I-Pace sıfırdan sürücüsüz bir otomobil olabilecek.

İki şirketin de hedefleri büyük

Uzun vadede iki şirketin planı, ilk 2 yıl boyunca 20 bin adet I-Pace üretmek. Her gün ise 1 milyon yolculuğun bu araçlarla gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Ancak bunun için Waymo ve Jaguar arasında gerçekleştirilen anlaşmanın ne kadara mal olduğu henüz kamuya açıklanmış değil.

Waymo an itibariyle filosunda 600 adet Chrysler Pacifica aracı bulunduruyor. Bu arabaların bir kısmı da Early Rider programı kapsamında ABD’nin Arizona eyaleti genelinde gerçek yolcuları taşımaya başlamış durumda.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version