Google‘ın çatı şirketi Alphabet‘in sürücüsüz otomobil teknolojileri üzerine çalışan firması Waymo, uzun süredir yeni model geliştirme çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Daha çok bireysel kullanıcıları hedefleyen, küçük ve otonom arabalar üzerine yoğunlaşan Waymo şimdilerde yeni bir haberle daha gündeme geldi. Buna göre şirket, otonom sürüş yeteneğine sahip kamyonlarıyla test sürüşlerine başladığını duyurdu.

Kamyonlar Pazartesi günü yola çıkıyor!

Trafikte sürücüsü seyredebilen otonom kamyonlardan oluşan bir araç filosu, önümüzdeki hafta başından itibaren ABD’nin Georgia eyaletine bağlı Atlanta şehrinde yola çıkacak. Pilot program kapsamında Waymo’nun sürücüsüz kamyonları, Google’ın veri merkezlerine yük teslimatı gerçekleştirecek. 

Ancak kamyonlar halen daha test aşamasında olduğu için direksiyonun arkasında eğitimli bir şoför mutlaka bulunacak. Bu sürücü seyahat esnasında sistemlerin düzenli çalışıp çalışmadığını kontrol etmekle yetinecek, muhtemel bir kaza anında ise aracın kontrolünü eline alabilecek.

Waymo’dan resmî açıklama yapıldı

Konuyla alakalı vatandaşları aydınlatmak üzere bir açıklama yayınlayan Waymo, otonom sürüş teknolojilerinin taşımacılık sektörünü daha güvenli ve güçlü hale getirebileceğini belirtti.

Şirketten yapılan açıklamada şu satırlara yer verildi:

Kamyonla yük taşımacılığı Amerikan ekonomisinin hayatî bir parçası. Biz de sürücü koltuğuna Waymo’yu oturtarak taşımacılık sektörünü değiştirmek ve maliyetleri daha da azaltmayı hedefliyoruz. Eğer Atlanta bölgesinde yaşıyorsanız, açık mavi renkli kamyonlarımızla karşılaşabilirsiniz!

Öte yandan Waymo’nun bireysel kullanım için geliştirdiği minivan modeliyle otonom kamyonda kullanılan sensörler de çoğunlukla aynı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version