Google‘ın da bağlı bulunduğu Alphabet şirketi bünyesinde faaliyet gösteren sürücüsüz otomobil geliştirme firması Waymo, çeşitli kaynaklardan elde ettiğimiz yeni bilgilere göre otonom araç projesinde köklü değişiklikler için harekete geçmiş bulunuyor.

Buna göre firma, güvenlik gerekçelerini göz önünde bulundurarak insan sürücüleri yeniden otonom araçlarda direksiyon başına geçirme kararı aldı.

Alphabet’in üst yönetim kadrosundan gelen güvenlikle ilgili endişeleri gidermek için alınan bu karar geçtiğimiz aydan beri yürürlükte. Öte yandan Waymo’nun sürücüsüz arabaları test ettiği bölgeyi kısıtladığı, ABD’nin Arizona eyaletine bağlı Phoenix bölgesinin sadece yüzde 5’iyle sınırladığı da elimize ulaşan bilgiler arasında yer alıyor.

Hedeflere ulaşmaları zor görünüyor

Hatırlanacağı üzere Waymo’nun yıl sonuna doğru tamamen sürücüsüz arabalardan oluşan filosuyla Uber benzeri taksi çağırma hizmetini devreye almak gibi bir hedefi olduğunu haberleştirmiştik. Ancak görünüşe göre Alphabet bünyesindeki firmanın bu hedefi ıskalayacağı çok açık.

The Information sitesinde yer alan haberde Waymo‘nun sürücüsüz arabaların başına tekrardan insan sürücüleri yerleştireceği, bu yolla güvenlik zafiyetlerinin yol açabileceği muhtemel kazaların önleneceği belirtildi. Oysa ilk başta Waymo araçlarında insanların şoför olarak değil, yolcu olarak yer alması planlanıyordu.

ABD genelinde yayılması bekleniyor

Şuan için sınırlı bir bölge içerisinde deneme sürüşlerinin devam ettiği Waymo, otonom araçlarının tam manasıyla güvenli hale geldiğinden emin olduktan sonra ABD genelinde hizmetlerini yaygınlaştırmanın planlarını yapıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version