Google’ın da bünyesinde bulunduğu Alphabet sahipliğindeki sürücüsüz otomobil girişimi Waymo’nun Chrysler ile 2016 yılından bu yana süregelen bir işbirliği mevcut. Kurulan bu işbirliği sayesinde iki şirket güçlerini birleştirerek sürücüsüz otomobiller geliştirmeyi planlıyorlar. Bu planın ilk meyvesi ise L4 otonom sürüş yeteneğine sahip Chrysler Pacifica Hybrid isimli minivan modeli oldu.

Bugün geldiğimiz noktada ise iki dev şirketin ortaklık bağlarını güçlendirerek işbirliğini daha da genişletme kararı aldığını öğrenmiş bulunuyoruz.

İki şirket “stratejik ortaklık” ilan etti

Chrysler’in ana şirketi FCA, Waymo’yu L4 tamamen sürücüsüz otomobil teknolojisini geliştirmek için kendine stratejik ortak olarak belirlediğini açıkladı. Gelecekte piyasaya çıkacak FCA markalarına ait arabalarda sürücüsüz seyahat edebilme yeteneği yer alacaksa, bu teknolojide Waymo’nun da imzası bulunacak.

Öte yandan Waymo da “özel ortak” olarak FCA ile çalışacak. L4 otonom hafif ticari araçların geliştirilmesi ve test aşamalarında FCA modellerini kullanacak. En sonunda hedeflenen ise Waymo ve FCA’nın Waymo Driver yazılımını RAM ProMaster hafif ticari aracında yer vermesi.

Waymo’nun açıklamasına göre bu entegrasyon sayesinde oldukça özelleştirilebilir bir platform ortaya çıkacak. Uluslararası pazarlarda ticari müşteriler üretilen bu modeller sayesinde giderlerden tasarruf edebilecekler.

Saatlik ve günlük araç kiralama, şehirler arası nakliyat, şehir içi kargo dağıtımı gibi alanlarda da Waymo’nun sürücüsüz otomobil yazılımının kullanıldığı modellerden faydalanılması planlanıyor. Tabii bunlar şimdilik uzun vadeli hedefler.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version