Google’ın çatı şirketi Alphabet bünyesindeki otonom araç geliştirme girişimi Waymo, önde gelen otomobil üreticilerinden Volvo ile ortak proje yürütmeye başlayacak.

Her iki şirketten yapılan açıklamada kurulan bu yeni işbirliği köprüsü sayesinde Volvo marka arabaların Waymo Driver isimli yazılımla kolay entegrasyonunun sağlanacağı belirtildi. Arabalara kurulacak olan bu yazılım sayesinde Volvo marka araçlar Uber benzeri taksi çağırma uygulamalarında veya sanal marketlerin sipariş teslimatlarında rahatlıkla kullanılabilecek.

Waymo, Volvo’nun stratejik işbirliklerinden faydalanacak

Öte yandan anlaşma ile Waymo’nun artık Volvo’nun uluslararası L4 ortakları listesine dahil olduğunu da belirtelim. Ayrıca Waymo, Volvo’nun Polestar ve Lynk & Co şirketleriyle kurduğu stratejik işbirliklerinden faydalanmaya başlayacak.

Henüz yeni imzalanan anlaşmanın ilk adımı Waymo Driver yazılımını tamamen mobilite odaklı elektrikli otomobil platformuna entegre etmek. Waymo’nun üst düzey yöneticilerinden Adam Frost, kurulan bu önemli işbirliğinin önümüzdeki yıllarda Waymo Driver’in uluslararası arenada kullanım oranını yükselteceğini umduklarını belirtti.

Volvo için yeni iş imkânları demek

Öte yandan Volvo’nun teknolojiden sorumlu başkanı Henrik Green de otonom araçların yol güvenliğini iyileştirmenin yanı sıra insanların yaşama, çalışma ve seyahat etme biçimlerini dönüştürebileceğini söyledi. Uluslararası oyuncularla kurulan bu tür işbirliklerinin Volvo için yeni iş imkânları oluşturma fırsatı anlamına geldiğinin de altını çizdi.

Kaliforniya başta olmak üzere ABD’nin birçok farklı eyaletinde sürücüsüz otomobillerle akan trafikte test çalışmaları gerçekleştirme izni alan Waymo, arkasındaki Google desteğiyle kısa sürede otonom araçlardan oluşan bir filo kurmanın yollarını arıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version