Bir dönemler Google bünyesinde yürütülen otonom araç projesi olarak adından bahsettiren, hızla büyümesini takip eden süreçte Alphabet çatısı altında faaliyetlerine devam eden Waymo‘yu daha önce de mutlaka duymuşsunuzdur. İşte bugün Waymo’dan yapılan açıklamada firmanın bugüne dek otonom, yani sürücüsüz otomobilleriyle 12 milyon 874 bin 752 kilometre mesafe kat ettiği haberi paylaşıldı.

Bizzat şirketin CEO’su John Krafcik tarafından paylaşılan bu rakamlar, ABD’nin New Mexico eyaletine bağlı Santa Fe‘de Ulusal Valiler Birliği tarafından düzenlenen etkinlikte Nevada Valisi Brian Sandoval ile birlikte açıklandı.

Waymo rakamları ikiye katladı!

Özellikle geçtiğimiz yılın verileriyle kıyaslayacak olursak, Waymo’nun ciddi manada yol aldığı görülebiliyor. Nitekim geçtiğimiz yıl Kasım ayında şirket toplamda 6 milyon 437 bin 376 kilometre boyunca test sürüşü gerçekleştirildiğini açıklamıştı. Bugün açıklanan yeni rakamlar, Waymo’nun sadece 8 ay gibi bir süre içinde bu rakamı ikiye katlamayı başardığını gösteriyor.

Üst düzey yönetici John Krafcik’in açıklamaları toplam kat edilen kilometre ile de sınırlı değildi. Buna göre Waymo’nun sürücüsüz araçlardan oluşan filosu, her gün halka açık yollarda 40 bin kilometre yol yapıyor.

Filoya yeni üyeler geliyor

Konuya ilişkin çeşitli grafikleri de Twitter hesabından paylaşan CEO’ya göre Waymo’nun mevcut filosundaki 600 adet Chrysler Pacifica Hybrid minivan modeli, 25 farklı şehirde akan trafiğe çıkıyor. 20 bin adet Jaguar I-Pace crossover ve 62 bin yeni Pacifica modelinin filoya dahil edilmesi ise gündemde.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version