Google’ı da bünyesinde barındıran üst kuruluş Alphabet’e bağlı olan Waymo geliştirmiş olduğu sürücüsüz otomobil ve kamyon modelleriyle biliniyor. Chrysler’in Pacifica modelini ve Amerikan yapımı uzun şasili kamyonları akıllı ve otonom hale getiren şirket, şimdilerde bu araçların test edildiği pazarları genişletme kararı almış durumda. Bu doğrultuda ABD’nin Teksas ve New Mexico eyaletlerinde de artık test edilecek olan arabaları Amerikan halkının daha sık görebilmeleri mümkün.

Şuan için Waymo cephesinden bu konuya ilişkin daha fazla detay içeren bir açıklama yapılmış değil. Twitter hesaplarından artık Teksas ve New Mexico eyaletlerini de pilot programa dahil ettiklerini duyurmakla yetinen şirket, bekleneni aksine blog sayfasında bu programın detaylarına dair bilgilendirme yapmaktan kaçınmışa benziyor.

Neden bu eyaletler?

Bilindiği üzere Amerika Birleşik Devletleri tamı tamına 50 eyaletin birleşiminden oluşuyor. Google’ın tutup New Mexico ve Teksas’tan yana tercih kullanmasının sebebi sizce ne olabilir?

Resmî ağızdan açıklanmış olmasa da tahminimiz bu iki eyaletin ilgi çekici ve gelecek vaat eden ticaret yollarına ev sahipliği yapması asıl etken sebep olmuş durumda. Yeni haftanın başlangıcıyla beraber trafiğe çıkacak olan sürücüsüz otomobillerin ticaretin canlı olduğu bu yollarda kazasız belasız hareket edebilmesi, ilerde Waymo’nun işini kolaylaştıracaktır.

Son birkaç aydır Waymo, Phoenix ve Arizona eyaletlerine faaliyetlerini yoğunlaştırmıştı. Ancak sürücüsüz otomobil teknolojisinin kusursuz hale gelmesi için hala daha zamana ihtiyaç var gibi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version