Google Haritalar ve Yandex Navigasyon gibi uygulamaların yaygın olduğu Türkiye’de çoğu kullanıcı tarafından bilinmeyen Waze isimli harita uygulaması, Ford ile yaptığı işbirliğiyle gündeme bomba gibi düştü.

Malum olduğu üzere Apple CarPlay ve Android Auto özelliğine sahip araç içi eğlence sistemleri sayesinde iPhone veya Android cihazları arabayla eşleştirebilmek mümkün hale geliyor. Böylece araç tarafından da desteklenen bazı uygulamalar daha büyük ekranda görüntülenebiliyor. Şimdiyse Ford, desteklenen uygulamalar arasına Waze’i de eklemeye karar verdi. Bu, artık Google Haritalar uygulamasının olduğu gibi Waze’in de araç içi eğlence ekranına yansıtılabileceği anlamına geliyor. Üstelik Waze’i dokunmatik ekran üzerinden yönetebileceğiniz gibi, sesli komutlar vererek de harekete geçirebileceksiniz. Harika, değil mi?

Neden mi Waze?

Halihazırda var olan harita uygulamalarından Waze’in farkı nedir diye soracak olursanız, bu uygulamanın gelişmiş bir anlık trafik bilgisi paylaşım sistemine sahip oluşunu örnek gösterebilir. Artık hemen her navigasyon uygulaması trafiğin durumunu gösterebiliyor, bunda sorun yok. Ancak Waze, kullanıcıların da haritaya bilgi ekleyebilmesini mümkün kılıyor. Yol mu buzlandı? Bir noktada çevirme mi yapılıyor? İleride radar mı var? Yol çalışması mı yapılıyor? Hiç sorun değil. Hepsini Waze kullanıcıları anlık olarak diğer insanlarla paylaşabiliyor. Ayrıca Waze üzerinden akaryakıt fiyatlarını görebilmek de mümkün.

Sync 3 versiyon 3.0’a sahip tüm Ford arabaları, yazılım güncellemesi yaptıktan sonra Waze’i AppLink sistemi üzerinden kullanmaya başlayabilirler.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version