Otomobil endüstrisi baş döndürücü bir hızla elektrikli motorlara doğru direksiyon kırmış durumda. Önde gelen birçok otomobil üreticisi tam elektrikli ve hibrid modelleriyle müşterilerin karşısına çıkmaya devam ediyor. Kalite ve sağlamlığıyla zihinlerde yer edinen Volvo da bu yolda ilerleyen önemli markalardan birisi.

Şirket geçen sene seri üretime giren ilk tamamen elektrikli modelini görücüye çıkarmıştı. XC40 Recharge P8 isimli bu model markanın yeni odak noktasının ilk temsilcisiydi. Malum, firma 2025 yılı itibariyle ürettiği tüm arabaların tamamen elektrikten güç almasını sağlama planını duyurmuştu.

Volvo için bir devir kapanıyor

Ancak görünen o ki 2025 yılında planlanan değişiklikler çok daha erkenden hayata geçirilebilir. Volvo CEO’su Håkan Samuelsson yaptığı açıklamada yeni çıkacak olan XC90 modelinin firmanın ürettiği son içten yanmalı motorlu araba olacağının sinyalini verdi. Bu da firma için bir devrin sonu anlamına geliyor.

Car and Driver isimli dergiye verdiği demeçte Samuelsson Volvo için fosil yakıtlı araçların devrinin kapanmasının yakın olduğunu belirtti. Kendisi “Bu saatten sonra Volvo’nun adını elektrikli modellerle daha sık duyacaksınız” dedi.

Yeni modeller yolda

Bu arada Volvo önümüzdeki aylarda bir dizi yeni elektrikli modelini de görücüye çıkarmaya hazırlanıyor. XC40 Recharge P8’in hem üstünde, hem de altında konumlanacağını öğrendiğimiz bu arabaların bazıları mevcut XC40 ve Polestar 2 platformları üzerine yükselecek. Bunun haricinde Çin’de üretilecek modellerde ise Geely’nin platformu kullanılacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version