Dünyanın önde gelen pizza üreticilerinden Domino’s, müşterilerinin kolayca pizza sipariş edebilmesi için neredeyse her yolu deniyor.

Ülkemizde de faaliyet gösteren firmanın son hamlesi, Xevo şirketiyle işbirliğine giderek araç içi eğlence ekranı üzerinden pizza siparişi kabul etme girişimi oldu. Üstelik basın bülteninde yer alan bilgilere göre bunu yapmak için müşterilerin telefonlarının internetini arabaya dağıtmaları da gerekmeyecek. Yani hotspot özelliğini açma zorunluluğu söz konusu değil.

Sürücülerin dikkatini dağıtmak istemiyor

Araba kullanırken pizza siparişi vermek isteyen sürücülerin kazaya karışmasını da istemeyen Domino’s “Hızlı Sipariş” sekmesi üzerinden müşterinin vermiş olduğu son siparişi tekrarlamasını sağlayacak.

Pizzanın mutfakta pişme sürecinden dağıtıma çıkmasına kadar geçen her aşama yine arabanın içinde ekrandan takip edilebilecek. İsteyen pizza tutkunları da telefonla pizza restoranını arayarak siparişiyle ilgili özel isteklerini iletebilecek.

2019’dan sonra üretilecek ‘milyonlarca’ arabada yer alacak

Domino’s ve bu teknolojiyi geliştiren Xevo şuan için arabadan pizza siparişi verme özelliğinin hangi modellerde yer alacağını açıklamış değil. Fakat 2019’un sonlarına doğru piyasaya çıkacak milyonlarca arabanın bu özellikle banttan inmesi planlanıyor.

Konuya ilişkin paylaşılan fotoğraftaki ekran GM üretimi bir modele benziyor, hatta muhtemelen karşımızdaki araç da Chevrolet Equinox. Farklı otomobil markalarıyla anlaşılması durumunda kırmızı ışıkta beklerken evinize veya arabanıza pizza sipariş etme deneyimini yaşamak sıradan bir hal alabilir. Bunun insanların hayatını kolaylaştıracağı ise muhakkak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version