Ağır ve hafif ticari kamyon pazarının önde gelen markalarından Mercedes Benz, amiral gemisi modeli Actros’un yeni nesil tasarımını gün yüzüne çıkardı.

20-27 Eylül tarihleri arasında Almanya’nın Hanover şehrinde düzenlenecek olan IAA Ticari Araçlar Fuarı‘na katılması beklenen yeni Actros’un tanıtımı bugün çevrimiçi olarak “Bugüne kadar üretilen en güvenli, en verimli ve teknolojik kamyon” sloganıyla gerçekleştirildi.

Dıştan pek bir değişiklik yok

Eğer bir kamyoncu değilseniz veya kamyonlar kişisel ilgi alanınıza girmiyorsa, mevcut Actros modeliyle yeni tanıtılan arasında pek bir fark göremeyebilirsiniz. Ancak devasa büyüklükteki yan aynaların iptal edilip yerine dijital, küçük kameraların yerleştiğini dikkatli gözler mutlaka fark edecektir.

Aracın aerodinamiğini iyileştiren bu kameralar hem manevra, hem de güvenlik noktasında sürücüye inanılmaz kolaylık sağlıyor. Kameralardan kabine aktarılan görüntü iki adet 15 inçlik ekrana yansıtılıyor. Bu sisteme de MirrorCam adı verilmiş.

Daha az yakıt sarfiyatı sunuyor

Mercedes Benz‘in yeni Actros’a dair duyurusunu yapmaktan kıvanç duyduğu bir diğer konu ise kamyonun yakıt tasarrufu noktasında hayli mesafe kat etmiş olması. Öyle ki Actros şehirlerarası yollarda yüzde 5, şehir içinde de yüzde 3’e kadar daha az yakıt harcıyor.

Bu tasarrufun altında yatan muhtemel sebeplerden biri tasarımsal değişikliklerle hava direncinin kırılması olabilir. Keza arka aks oranının tekrar elden geçirilmesi, Mercedes Benz’in yenilenen kamyonuna yolda daha akışkan bir sürüş deneyimi gerçekleştirme avantajı katmış.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version